Daniel Kajmakoski: Verovao sam da mogu da pobedim

Daniel Kajmakoski: Verovao sam da mogu da pobedim

Autor: | 25/03/2014

0


Pored selidbe u Beograd, pobednika šou-programa „X Faktor“ Daniela Kajmakoskog u narednom periodu očekuje još mnogo posla.

Dvadesetdevetogodišnji Makedonac koji je odrastao u Beču kreće na turneju po zemljama regiona, putovaće s Kikijem Lesendrićem u SAD, a u planu je i snimanje prvog singla, koji će, kako stvari zasad stoje, raditi njegov mentor Željko Joksimović.

U razgovoru za Kurir Daniel sumira utiske sa superfinala i otkriva da je svojevremeno izbačen iz muzičke škole jer je profesor smatrao da je netalentovan, odgovara na pitanje da li je naslednik Tošeta Proeskog i kako se navikava na veliku popularnost.

Kakvi su prvi utisci nakon pobede?
- Osećam se fantastično i srećan sam. Verovao sam da mogu da pobedim, iako je konkurencija bila jaka. Svako od superfinalista imao je podjednake šanse da trijumfuje. Ceo život sam čekao ovaj momenat i smatram da je ovo samo uvod u nešto lepo. Moji roditelji su veoma ponosni na mene i drago mi je što su oni srećni.

Da li je tačno da si izbačen iz muzičke škole u Beču kao netalentovan?
- Informacija je tačna. Upisao sam Muzičku gimnaziju, koju sam morao da napustim posle pola godine. Jedan profesor smatrao je da nisam dovoljno talentovan za muziku. Savetovao je mojoj majci da me ispiše. Posle nekog vremena mi se izvinio i pozvao me na večeru.

Da li bi voleo da budeš predstavnik Makedonije na Evroviziji?

- To sam voleo odmalena. Otkad sam počeo da gledam Evroviziju, hteo sam da budem deo nje, da predstavljam svoju zemlju. Vremenom se ta želja izgubila jer nisam više imao isto mišljenje o festivalu. Evrovizija je velika manifestacija i ja bih bio ponosan da predstavljam Makedoniju ako ona to želi od mene.

Nadaš se svetskoj karijeri?
- Ko ne bi voleo to. Oduvek sam maštao o tome, a sad me Balkan voli. Sam sebi ne postavljam granicu da to nije moguće. Uvek moraš da veruješ da je to ostvarivo. Kad bi mi se to desilo, ne bih se bojao, niti bi me bilo strah da probam. U pitanju je velika stvar i potrebno je da te primete i drugi ljudi.

Da li si ti novi Toše Proeski?
- Mislim da se ta tema provlači kroz celo takmičenje. Poređenje mi ne smeta, pošto obožavam Tošeta. Proeskog niko ne može da zameni. Želim da se u budućnosti potrudim i dam sve od sebe da budem Daniel, a ne Toše.

A evo kakvi su komentari članova žirija nakon Danielove pobede:

Željko Joksimović: 
- Daniel je od samog starta bio favorit i zaslužio je pobedu. Nisam hteo kao Kristina da se izjašnjavam na početku. Ako me Daniel pozove, radiću s njim. Ovo je značajno iskustvo i za takmičare i za nas mentore. Nikad nisam bio pristalica ovih takmičenja, ali mislim da će o „X faktoru“ biti mnogo lepih reči.

Emina Jahović:
- Nisam iznenađena Danielovom pobedom jer smo od samog početka znali da ima velike šanse jer je najbolji vokal. Dešavalo se da dok ga gledam na sceni, imam utisak da je zalutao u takmičenje i da je samo gost pošto mu je svako izvođenje bilo odlično. Trenutno sarađujem sa svojim momcima, a s Danielom bih vrlo rado.

Kiki Lesendrić:

- Prema mom mišljenju, Danielova pobeda bila je očekivana jer je on dugo bio najstabilniji i najozbiljniji kandidat u „X faktoru“. Više puta je pokazao da je profesionalac. Imali smo sreće što je ove sezone bilo mnogo kvalitetnih pevača i zaista je bilo teško stići do kraja i trijumfovati. On će sigurno znati da iskoristi svoju popularnost.

Kristina Kovač:
- Srećna sam što je Daniel pobedio. Možda je ovo prvi put da je pobeda potpuno zaslužena. Normalno je da su svi takmičari imali uspone i padove, ali je Daniel, kad je bio u punoj formi, miljama bio daleko od svega. Verovala sam u talenat Doktora. Bila sam razočarana što nisu ušli u top-tri jer mi je to bila velika želja.

Izvor: Kurir
Foto: Ivan Vučićević copyrughted, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti