Mihael Šumaher: Sve je manje nade za oporavak šampiona Formule 1

Mihael Šumaher: Sve je manje nade za oporavak šampiona Formule 1

Autor: | 26/03/2014

0


Mihael Šumaher nakon nesreće na skijanju prebačen je u pogrešnu bolnicu, kaže nekadašnji doktor F1, koji tvrdi i da gotovo ne postoje nade da će se šampion Formule ikada oporaviti.
- Mihael je prebačen u pogrešnu bolnicu nakon povrede i zbog toga su protraćeni najvažniji sati, koji su mu mogli spasiti život - tvrdi Gari Hartštajn, nekadašnji glavni doktor Formule 1, koji tvrdi da su nade za oporavak šampiona F1 gotovo nepostojeće, jer je, umesto odmah kod specijaliste za mozak, nakon udarca glavom na skijanju u francuskim Alpima, prebačen u lokalnu kliniku.
Gari veruje da je ta odluka značajno umanjila Šumaherove (45) šanse za oporavak.
- Ne vodi se pacijent sa sumnjom na povrede glave u bolnicu koja nema neurohirurga - rekao je.
Nakon što je prebačen prvobitno u Moutiers, Šumaher je potom odveden u Grenoble University Hospital, udaljenu oko 80 kilometara, i od tada se nalazi tu.
Hartštajn, koji je bio šef lekarskog tima F1 od 2005. do 2012, rekao je da je otkrio "ozbiljni propusti u odlučivanju" u slučaju Mihaela Šumahera i da svet prisustvuje "dugom opraštanju od legendarnog trkačkog šampiona". On je otkrio i da je saznao od "pouzdanog izvora" da su ti propusti pogoršali Mihaelovo stanje i da će ozbiljno uticati na krajnji ishod lečenja.
Mihael Šumaher već je 88 dana u komi, bez ikakvih znakova poboljšanja stanja, niti izgleda da će se probuditi.

Autor: Life Content
Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin