Dragan Jovanović: Odmor na planini uz skijanje i muziku

Dragan Jovanović: Odmor na planini uz skijanje i muziku

Autor: | 29/03/2014

0


„Di džej dži“ koncertna turneja glumca Dragana Jovanovića i njegovog benda „Džiberi“ počela je krajem prošle godine. Ovo iskustvo poznatom glumcu predstavlja nezaboravnu avanturu i dragocenu aktivnost, od koje ipak ponekad potraži odmor. Upravo zato, četrdesetosmogodišnji glumac i šoumen boravio je na Kopaoniku, gde prikuplja energiju za predstojeće nastupe „Džibera“. Trenuci osame veoma mu prijaju, mada bi voleo da su sa njim supruga i kćerka koje zbog obaveza nisu mogle sa njim da pođu put planine.
Poslednje trzaje zime beogradski glumac sa zemunskom adresom iskoristio je za skijanje niz kopaoničke strmine, u svom takmičarskom duhu.
- Spontano se trudim da na stazi nema nikoga ispred mene. Gledam da sve bude čisto da bih mogao nešto sam da uradim i onda moram da prestignem te ljude usput. Ponekad ludujem više nego što bi trebalo, mislim da vozim prilično brzo, a omiljena disciplina mi je veleslalom - sa osmehom priča Jovanović, koji sebe smatra odličnim skijašem, dok mu vožnja borda nije privlačna.
- Ja sam se naučio na stari stil i kad sam prešao na karving, bilo je malo frke, ali mislim da sad lepo vozim, a bord, kad prođe, samo razori stazu.
Harizmatični glumac na Kopaoniku boravi bez supruge i kćerke, koje su zbog obaveza ostale u Beogradu.
- Moja kćerka je treća godina glume, a žena se priprema za doktorske studije na Fakultetu dramskih umetnosti, tako da trenutno obe imaju obaveze, a i više su „morski“ tipovi, tako da sam ja planinski vuk samotnjak. Kao da sam se rodio negde na planini, kao da nisam iz Beograda. Trudim se da sve više provodim vreme u prirodi i ideja mi je da obrnem stvari: da živim u prirodi, a da radim u gradu - kaže glumac, koji ne krije da je u porodici Jovanović-Pujić titula naj-skijaša u njegovim rukama.
- Najumešniji sam na skijama, ali to u mojoj porodici i nije teško. Više bih voleo da kažem kako sam najbolji skijaš u Zemunu, na primer, ili bar na Gardošu, ali to je nemoguće jer su tu svi Mandići - u svom stilu odgovara Zemunac, koji posle skijanja, odmor nastavlja u dobrom društvu u odmaralištu „Rtanj“, čiji je redovni gost, a sa godinama je sa domaćinima postao veliki prijatelj.
- Volim da dođem u „Rtanj” zbog te domaćinske atmosfere. Ovde imamo jedan bend sa Gardoša, u kom sviraju moji prijatelji Voja i Vlada, i onda se tu ponekad spontano zasvira gitara, jer svi volimo da pevamo. To nikada nije organizovano, niti ja volim da bude tako. Kad god se nešto desilo, bilo je spontano, pojavi se gitara, pa neko nešto zasvira, i onda krene pesma i ne može da se zaustavi dok svi ne popadamo.
Turneja „Di Džej Džija“ i njegovih „Džibera“ je u toku, a u planu su i neka iznenađenja.
- Trudim se da svaki nastup bude tematski, ali ne bih otkrivao planove. Jedva čekam da sviramo napolju, jer mi je to najlepše. Voleo bih da nastupimo negde u prirodi i da to onda povežem sa ekologijom. Tokom leta nas očekuje žešći tempo, a onda ću, mislim negde u septembru, završiti rokenrol karijeru na neko vreme. Opet na deset godina i na svakih deset ću se pojavljivati i pevati, eto to je plan - sa osmehom završava poznati glumac.

Piše: Deana Đukić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin