Oskar Pistorijus: Detaljno opisao šta se desilo u noći kada je usmrtio svoju devojku

Oskar Pistorijus: Detaljno opisao šta se desilo u noći kada je usmrtio svoju devojku

Autor: | 08/04/2014

0

Oskar Pistorijus ispričao je na suđenju kako je plakao nad telom svoje devojke Rive Stinkemp.

Paraolimpijac danas je po drugi put svedočio i prepričao događaje koji su prethodili njegovom ubistvu devojke, kao i onome što se događalo posle, te kako se potpuno slomio kada je shvatio šta je uradio.

Govoreći o trenutku kada je shvatio da Riva nije u krevetu, objasnio je:

- Otrčao sam pravo do kupatila i počeo da lupam po vratima. Pokušao sam da ih otvorim. Otključao sam ih. Video sam Rivu, seo pored nje i plakao. Ne znam koliko sam dugo bio tamo. Nije disala.

Dvadesetsedmogodišnji sprinter, koji tvrdi da na sebi nije imao proteze tokom incidenta, negira da je namerno ubio svoju dve godine stariju devojku Rivu. Naprotiv, on tvrdi da ju je usmrtio greškom, misleći da je u pitanju provalnik.

On je ispričao:

- Čuo sam otvaranje prozora u kupatilu. To je trenutak u kojem se sve promenilo. Mislio sam da provalnik pokušava da mi uđe u kuću. Prva stvar koja mi je prošla kroz glavu bila je misao da moram da zaštitim Rivu i sebe. Nisam mogao da vidim ništa u sobi. Nekako sam se dočepao svog pištolja. Dok sam išao hodnikom ka kupatilu, uplašio sam se i počeo da vičem provalnicima da beže. Stigao sam do kraja hodnike, sve vreme bivajući svestan da ti ljudi mogu da me napadnu u bilo kom trenutku. Tek što sam stigao do kupatila, čuo sam lupanje vratima što je potvrdilo da je u njemu bilo nekoga.

Nakon što je ispalio četiri metka u vrata, Oskar tvrdi da je otišao nazad do spavaće sobe, kako bi video da li je Riva pozvala policiju i opisuje da je tada shvatio da ona nije tamo.

- Popeo sam se na krevet i rukom napipao njenu stranu kreveta, te shvatio da Riva nije tamo. U tom trenutku mi je sinulo da je upravo ona mogla biti u kupatilu.

Suđenje se nastavlja.

Autor: Life Content

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti