Žarko Laušević: Slavni glumac tajno boravi u Crnoj Gori?

Žarko Laušević: Slavni glumac tajno boravi u Crnoj Gori?

Autor: | 20/05/2014

0


Žarko Laušević, glumac osuđen za dvostruko ubistvo koje je počinio 1993. godine u Podgorici, nakon 15 godina svojevoljnog izgnanstva ponovo je u Crnoj Gori, prenosi Blic.

Kako nezvanično saznaje ovaj list, glumac se u nedelju uveče sastao sa prijateljima u strogoj tajnosti u jednom podgoričkom stanu.

Zbog straha od krve osvete, Žarko ne izlazi na ulicu, a porodica krije da je uopšte u Crnoj Gori. Kada je kontaktiran Žarkov brat Branimira u Podgorici na kućni telefon, javila se njegova supruga.

- Žarko nije kod nas, nije uopšte u Crnoj Gori - rekla je kratko snaha poznatog glumca.

Sumnje da se vratio u domovinu izrazio je i Žarkov prijatelj i kolega Irfan Mensur.

- Čisto sumnjam da bi Žarko došao u region, a da mi se ne javi. Nas dvojica smo veoma bliski prijatelji i nema šanse da me ne pozove da se vidimo - kaže Mensur za Blic.

Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače. Žarko je, braneći brata i sebe dvojicu mladića ubio iz pištolja a jednog teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Laušević je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Budući da je Laušević pre izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo zatim, otišao je iz zemlje, živi u Njujorku i radi fizičke poslove. Punih 15 godina kasnije ponovo je posetio domovinu.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još