Dejan Stanković: Za dva dana sakupio milion evra pomoći za Srbiju

Dejan Stanković: Za dva dana sakupio milion evra pomoći za Srbiju

Autor: | 20/05/2014

0


Samo dva dana bilo je potrebno bivšem kapitenu srpske fudbalske reprezentacije Dejanu Stankoviću da u inostranstvu sakupi milion evra pomoći za ugroženi narod posle poplava u našoj zemlji. U narednim danima očekuje se da Fondacija "Dejan Stanković za Srbiju“ novac i humanitarnu pomoć dopremi u Beograd.

Dejan Stanković je u subotu razgovarao s ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i objasnio mu kakvu akciju sprema u inostranstvu. Samo dva dana bilo je dovoljno rekorderu po broju igara za našu reprezentaciju da okupi srpske sportiste iz zemlje i inostranstva i prikupi namirnice, odeću, lekove i što je najvažnije, novac koji će biti iskorišćen za sanaciju posle završetka tragičnih nepogoda koje su zadesile Srbiju. Akciju Dejana Stankovića podržao je i KK Partizan saopštenjem na svom zvaničnom sajtu.

Rukometaši Partizana Vlada Mandić, Ljuba Jovanović i Mijajlo Marsenić, "pojačani“ Andrijom Mandićem, predsednikom Nove srpske demokratije iz Crne Gore, juče su uručili pomoć ugroženim građanima Obrenovca smeštenim u Republičkom zavodu za sport na Košutnjaku.

- Predstoji nam veliki posao tek sad kad se voda povuče iz gradova, pa narednih godinu dana dok ne završimo obnovu - rekao je Vlada Mandić.

Saigrač Ljuba Jovanović nada se da će u budućnosti biti manje sličnih povoda koji će okupljati građane u humanitarnim akcijama.

- Voleo bih da bude što manje ovakvih slučajeva koji će iskušavati spremnost našeg naroda da pomaže drugima u nesreći - rekao je Jovanović.

Andrija Mandić ponosno kaže da se cela Crna Gora ujedinila u želji da pomogne braći u Srbiji.

- Cela Crna Gora i njen srpski deo, ali i onaj drugi, potrudio se da postupi bratski prema našem ugroženom narodu. Ne sme se zaboraviti 1979. godina, kad su građani Srbije od svake plate, pa narednih deset godina tako, izdvajali pomoć za razrušeno Crnogorsko primorje. Ta bratska solidarnost je neophodna - rekao je Mandić.

Dragan Stojković Piksi s porodicom je uplatio 1,3 miliona dinara na račun Vlade Srbije kao pomoć za nastradale u poplavama.

- U ovom momentu je potrebno da se pokaže jedna velika humanost i solidarnost čitavog naroda, požrtvovanje svakog pojedinca, jer najteže, nažalost, tek predstoji - rekao je Stojković Tanjugu.

Najbolji dubl teniser Srbije Nenad Zimonjić donirao je na račun Vlade Republike Srbije milion dinara za žrtve poplava koje su zadesile našu zemlju.

Višegodišnji Dejvis kup reprezentativac Zimonjić veliki je humanista, uvek i na svakom koraku širom planete nastoji i čini da Srbiju promoviše u najlepšem svetlu.

Fudbalski radnici, bivši i aktivni igrači Mačvanskog okruga pokazali su šta znači preći s reči na dela prikupivši sredstva za izgradnju jedne kuće u Krupnju.

- Apelujemo na sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu da se uključe u našu akciju. Žiteljima Krupnja je svaka pomoć neophodna jer je u klizištima srušeno ili oštećeno više od 200 domova - kaže Milutin Baštovanović, predsednik Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga. Zainteresovani za akciju pomoći Krupnju mogu da se dogovore s organizatorima na broj telefona 066/82-00-000.

sportisti-pomoc-1400538136-500735

Lepa slika sloge i jedinstva srpskih navijača, Delija i Grobara, otišla je juče u svet. Fanovi Crvene zvezde i Partizana kao braća danju i noću rade na podizanju nasipa širom toka reke Save. I jedni i drugi su na prvim linijama odbrane od reka i zajedno prave nasipe.

Olimpijski komitet Srbije izdao je spot u kojem olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić poziva sve koji mogu da pomognu narodu Srbije.

- Želela bih da pozovem sve koji to mogu, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije - rekla je Milica Mandić.

Olimpijski komitet Srbije i Fondacija "Ana i Vlade Divac“ uključili su se u akciju Crvenog krsta Srbije za prikupljanje pomoći.

- Ponosni smo na naše sportiste, koji su se odazvali u velikom broju i u olimpijsku kuću doneli pomoć za stanovništvo iz najugroženijih područja u našoj zemlji - navodi se u saopštenju OKS.

Odbojkaški reprezentativci Srbije, bivši i sadašnji, u muškoj i ženskoj konkurenciji počeli su da skupljaju pomoć za svoj narod.

- Moj predlog je da sa OSS pomognemo rekonstrukciju ili renoviranje dvorane u Obrenovcu - precizirao je Ivan Miljković.

Izvor: Kurir
Foto: Đorđe Jovanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin