Tajne mladolikog izgleda zvezda: Kako da izgledate deset godina mlađe

Tajne mladolikog izgleda zvezda: Kako da izgledate deset godina mlađe

Autor: | 28/05/2014

0

Holivudska glumica Kejt Blanšet, koja je nedavno proslavila četrdeset četvrti rođendan, prosto sija od lepote, a javnost ima samo reči hvale za njen mladalački izgled, naročito na javnim manifestacijama. Na dodeli Oskara, kada je osvojila zlatnu statuetu u kategoriji za najbolju glumicu, australijska zvezda blistala je u toaleti nežnog kolorita. Tada su mnogi predstavnici medija komentarisali kako je majka troje dece podmladila lice nekim od popularnih antiejdž tretmana, što je ona kasnije demantovala. Kejt je tada objasnila da za pojavljivanja u javnosti koristi usluge šminkera koji upotrebljava mejkap kojim se lice vizuelno podmlađuje za deset godina. Ona nije jedina koja je pribegla brisanju bora jednostavnim načinom šminkanja. Mnoge javne ličnosti odlučuju se za mejkap u blagim pastelnim i bebiroze tonovima da bi izgledale sveže, mlađe i odmorno. Naomi Vots, Kim Kardašijan i Bijonse najčešće koriste usluge šminkera specijalizovanih za "bejbi mejkap".
I domaće zvezde koriste usluge profesionalnih mejkap artista koji im načinom šminkanja vidno osvežavaju izgled za potrebe pojavljivanja u javnosti, snimanja muzičkih spotova ili za slikanja profesionalnih fotografija. Među našim zvezdama koje znaju i same da kreiraju mlađi izgled šmikom su Duška Jovanić, Romana Panić, Marija Tarlać, Tamara Paunović i Severina.
Na listama najlepših žena šou-biznisa uvek se nalaze dame koje izgledaju besprekorno i na profesionalnim i na paparaco fotografijama. Pprimetno je da se one najčešće šminkaju baš na ovaj način.

Lice:

Na kožu lica prvo se nanosi baza, a to je hidratantna krema lagane teksture. Nikako ne bi trebalo da se nanosi masna krema. Potom se nanosi baza. To je krema za lice kojom se postiže mat efekat, ili prajmer, koji se može nabaviti u svim parfimerijama. Lice ne bi smelo da bude previše mat, već bi trebalo zadržati sjajne konture na jagodicama. Za ten se koristi tečni puder u svetlijoj nijansi, koji lepo pokriva sve nepravilnosti na koži i popunjava bore, a potom se na podočnjake nanosi korektor koji je za nijansu svetili od tečnog pudera. Puder u prahu trebalo bi da bude na bazi minerala, koji je savršen za postizanje mat efekta i skidanja "bora smejalica", a briše i godine i umor sa lica. Na jagodice i blago na obraze stavlja se rumenilo sa blagim šimerom u boji breskve, što licu daje lep sjaj, ili u bebiroze boji, te se tako postiže efekat mladolikosti i svežine. Na kraju se na gornji deo jagodica, u blizini očiju, nanosi šimer ili sjaj masnije teksture.

Oči:
Od kraja oka do polovine kapka nanosi se senka u boji kajsije ili u nekom sličnom svežem tonu, dok se na drugu polovinu oka, do početka takozvanog ugla oka, nanosi svetlija senka, najbolje bela, šampanj ili boje peska. Oko se naglašava iscrtavanjem gornjeg kapka ajlajnerom, pri čemu bi trebalo voditi računa da linija bude što tanja. Liniju oka u donjem kapku trebalo bi isrcrtati belim kreonom, a na donje trepavice ne stavlja se maskara, niti se donji kapak iscrtava ajlajnerom. Na gornje trepavice trebalo bi pažljivo staviti maskaru da se ne bi slepile, a po potrebi možete da stavite diskretne veštačke trepavice, naročito za večernje događaje.

Usne:
Lepe usne trebalo bi samo namazati sjajem u bebiroze boji ili svetlijoj nijansi kajsije sa primesom nijanse korala. Ko nema idealan oblik ili debljinu usana trebalo bi da poboljša konture olovkom u boji mesa ili svetloj boji kajsije, kojom se izvlači i ivica usana. Boja kajsije ili bebiroze daje svežinu ne samo usnama već celom licu.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: kejt blanšet

Pročitajte još

Najnovije vesti