Karađorđevići: Glamur u svrhu humanosti

Karađorđevići: Glamur u svrhu humanosti

Autor: | 21/06/2014

0


Princ Aleksandar sa suprugom princezom Katarinom i sinom Filipom nedavno je bio domaćin dobrotvorne večere u hotelu „Klaridžis“ u Londonu, a na otmenom događaju sakupili su sredstva za pomoć žrtvama poplava u Srbiji. Pored Karađorđevića, ovom izuzetnom humanitarnom događaju prisustvovali su Ognjen Pribićević, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji sa suprugom, Dezmond de Silva sa kćerkom Viktorijom de Silva, unukom princa Tomislava i kumom princeze Katarine, zatim Kaled al-Duvaisan, ambasador Kuvajta u Velikoj Britaniji i doajen diplomatskog kora, lord i lejdi Stivens od Ladgejta i više od stotinu drugih uvaženih gostiju. Miloš Karadaglić, svetski poznat majstor klasične gitare, rodom iz Crne Gore, izveo je veoma zanimljiv program. Inače, Karadaglić je trenutno jedan od najtraženijih umetnika na gitari u svetu, a međunarodnu slavu stekao je svojim debi albumom „Gitara“ 2011. godine, koji je za samo nekoliko meseci dospeo na vrh svetskih top-lista klasične muzike. Nagrađen je i prestižnom nagradom nemačkog „Gramofona“ za najboljeg mladog umetnika godine, a dobitnik je i „Klasik brit“ i „Eho klasik“ internacionlnih muzičkih nagrada.
U emotivnom govoru, koji je održala pre nego što je poslužena ukusna večera, princeza Katarina je naglasila:
- Srbija se suočava sa ogromnom krizom izazvanom poplavama. To su najveće poplave koje su je zadesile u poslednjih sto dvadeset godina. Zbog novonastale situacije osećali smo obavezu da promenimo svrhu svih događaja koje organizujemo u narednom periodu i da prikupljamo sredstva za decu koja su zbog poplava ostala bez doma. Porodice su razdvojene i još traže svoje najmilije. Vode i hrane nema dovoljno. Deci u Srbiji sada su potrebni hrana, hrana za bebe, pelene, odeća, lekovi, flaširana voda za piće, sredstva za higijenu i dezinfekciju. Dragi prijatelji, vaša humanost i pomoć biće od izuzetnog značaja u ovom teškom trenutku za naš narod.
Posle večere organizovana je „tiha“ aukcija na kojoj su prikupljena značajna sredstva koja će biti usmerena tamo gde je najpotrebnije.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin