Aleksandra Kovač kreće na turneju sa ocem Kornelijem

Aleksandra Kovač kreće na turneju sa ocem Kornelijem

Autor: | 24/09/2014

0

Kantautorka Aleksandra Kovač nedavno se vratila sa magistarskih studija iz Velike Britanije. 
- Posle godinu dana magistarskih studija iz oblasti filmske kompozicije na Edinburg univerzitetu, ponovo sam u Beogradu. Tokom prošle godine imala sam prilike da sarađujem sa progresivnim, mladim filmskim umetnicima iz celog sveta i komponujem muziku za nekoliko filmova, što animiranih što dokumentarnih, zatim za video-igrice i pozorišne predstave - kaže Aleksandra, i dodaje da će nastaviti pedagoški rad u školi pevanja "Beogradski glas".  Aleksandra uskoro kreće na turneju sa ocem Kornelijem, a u međuvremenu završava prvi mjuzikl za mlade u Srbiji.
- Zadovoljstvo mi je da najavim veliku turneju po Srbiji i regionu, na koji po prvi put krećem sa svojim ocem Kornelijem. Publika će moći da čuje najveće hitove jugoslovenske muzike koje je komponovao moj otac, kao i moju muziku, koju ćemo izvesti u akustičnom sastavu klavir i glas. Nateraću Kornelija da peva, to će biti nešto veoma interesantno za publiku. Osmislili smo kompletan program, kao i propratnu priču koja će dodatno pojasniti kako su neke pesme nastajale. Oboje ćemo i pevati i svirati - kaže Aleksandra.
Kao kompozitor proteklih nekoliko godina veoma je aktivna, a njena dela su nagrađivana na festivalima u svetu. Aleksandrine pesme krase odjavne špice nemačkog dugometražnog filma "Young and wild", kratkog američkog filma "Mom" i novog dokumentarnog filma naše mlade režiserke Tee Lukač, koji je trenutno u postprodukciji.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još