Amal Alamudin: Supruga Džordža Klunija iz drugog ugla

Amal Alamudin: Supruga Džordža Klunija iz drugog ugla

Autor: | 30/09/2014

0

Zanimljiv tekst na jednom poslovnom sajtu posvećenom ženama. Vest o venčanju Džordža Klunija izvestio je iz potpuno druge perspektive. Naime, oni su napisali da je poznata advokatica, Amal Alamudin stručnjak za međunarodna prava izbeglica napravila neobičan izbor i udala se za… običnog glumca.
Dok su svi svetski mediji venčanje poznatog glumca Džordža Klunija i Amal Alamudin opisivali stavljajući glumca u prvi plan, čitani blog "Business Woman" celu je stvar okrenuo "naglavačke" naslovom "Međunarodno poznata advokatica venčala se s jednim glumcem".
Tridesetšestogodišnja Amal obrazovana je i uspešna žena od karijere kojoj se mnogi dive. Advokatica visokog profila je poštovana pre svega zbog profesionalnosti, ali i klijenata poput poznatog Žulijana Asanža. Amal se takođe našla u grupi advokata na haškom suđenju bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću.

Amal, koja govori engleski, francuski i arapski jezik pohađala je Univerzitet Oksford i dobila brojne nagrade i stipendije. Potom je završila i pravni fakultet u Njujorku.
Oličenje svog karaktera i posvećenosti poslu pokazala je kada je odlučila da postane deo ekspertske komisije za Prevenciju seksualnog nasilja u zaraćenim zonama.
Holivudska glumica Džulija Roberts nazvala ju je "prelepom i pametnom", a kolega Mark Stivens koji ju je unajmio da zastupa Asanža rekao je da je jedna "neverovatna i nezavisna žena koja ima 'Rols-Rojs', um i socijalne veštine na kojima bi joj mnogi pozavideli".
Iako se o njenim ranijim vezama malo zna, uredništvo ovog sajta joj zamera vezu sa holivudskim srcolomcem, te se nadaju da ovako briljatnu ženu neće kočiti u daljoj karijeri i životu.

Izvor: B 92

Foto: Tanjug, JLP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin