Karići po 17. put dodelili nagrade eminentnim ličnostima

Karići po 17. put dodelili nagrade eminentnim ličnostima

Autor: | 01/10/2014

0

Sedamnaestu godinu za redom porodica Karić dodelila je priznanja najeminentnijim osobama iz sveta kulture i umetnosti, ekonomije i privrede, naučnog i istrazivačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, humanitarne aktivnosti, jačanju mira, saradnje i prijateljstva među narodima.

Ovogodišnju ceremoniju koja je upriličena u Narodnom pozorištu otvorila je Milanka Karić koja se prva obratila gostima:
- Okupilili smo se po sedamnaesti put da nagradimo one koji su to zaslužili. Moje misli su i večeras usmerene ka mom suprugu Bogoljubu, koji nas i ovog puta pozdravlja izdaleka - rekla je Milanka, što su gosti pozdravili aplauzom, jer je upravo on idejni tvorac nagrada koje porodica Karić sada već tradicionalno dodeljuje.

Priznanja su dobitnicima ovog puta uručili Gordana i Dragomir Karić.

Nagradu za doprinos književnosti i jačanje prijateljskih i bratskih veza između Srbije i Azerbejdžana dobio je Eljcin Iljas Efendijev, dok je nagradu za ostvarenje vrhunskih rezultata u elektronskim medijima u Srbiji i regionu dobio vlasnik Pink televizije Željko Mitrović.

Priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti pripalo je glumcu i producentu Draganu Bjelogrliću, dok je nagradu za izuzetne rezultate u svetskom sportu dobio proslavljeni fudbaler Dejan Petković Rambo.

Priznanje za jačanje kulturnih i duhovnih veza između dva bratska slovenska naroda dobio je akademik Ivan Aleksejvič Čarota. Nagradu za jačanje demokratije, mira, saradnje i prijateljstva među narodima dobio je Vladimir Vladimirovič Putin, a u njegovo ime primio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. On je poslednji od dobitnika nagrade održao govor, a svečanost je završena rusko-srpskim maršem.

I ove godine dodela nagrada Braća Karić je okupila najeminentnija imena koja su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem ostavili veliki pečat ne samo u domaćoj, već i u svetskoj javnosti.

Ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulturnog, diplomatskog i javnog života Srbije. Među njima su bili Ljubivoje Ršumović, Bora Dugić, Dušan Dule Savić, Stanislav Hočevar, Željko Vasić, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem, ambasadori Alžira i Turske, Vladimir Božović, kao i većina članova porodice Karić.

Tekst: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin