Srpski mediji udružili snage u službi humanosti

Srpski mediji udružili snage u službi humanosti

Autor: | 02/10/2014

0

Protokol o saradnji između Humanitarne fondacija Novi Beograd i medijskih kuća „Color Press Group“, „Naše novine info“ i „Grand produkcije“ potpisan je danas u beogradskom hotelu Falkensteriner. U prisustvu predsednika opštine Novi Beograd i osnivača fondacije, Aleksandra Šapića, direktorke fondacije i potpredsednicu kompanije „Adria Media“ Tatjane Vojtehovski, direktorke korporativnih komunikacija „Color Press Group“ Milice Đokić, direktora preduzeća „Naše novine info“ Vuka Vučurevića i Žike Jakšića i Gorana Šljivića iz „Grand produkcije“, stavljen je paraf na ugovor o medijskoj podršci radu organizacije koja pomaže najugroženijima.

Događaju su prisustvovali i ambasadori humanosti Jova Radovanović, Irina Radović, Željko Vasić i Sara Jovanović, a podršku radu organizacije dali su i Seka Aleksić, Dragutin Topić, Bojan Marović i Milan Đurđević, kao i druge javne ličnosti.

Osnivač fondacije izrazio je zahvalnost za podršku i razumevanje koju su partnerske medijske kuće pokazale, ističući da je od velikog značaja da javnost bude upućena u rad fondacije, kako bi se uverili u transparentnost i povratili narušeno poverenje u organizacije ovog tipa.

- Na internet adresi www.budihuman.rs trenutno se nalaze profili 38 korisnika, od čega je njih osam poslato na lečenje. Do sada je sakupljeno preko petnaest miliona dinara i poslato oko sto hiljada donatorskih poruka. Srećan sam što mogu da saopštim da je mala Lana, koja ima samo tri i po godine i koja nije mogla da hoda, uspešno operisana u San Luisu – rekao je Šapić.

Direktorka fondacije Tatjana Vojtehovski izrazila je zadovoljstvo razvojem priče o humanitarnoj fondaciji, za koju veruje da će pridobiti poverenje još većeg broja ljudi, uprkos brojnim izazovim.
- Kada su me pozvali da uđem u ovu priču, nisam imala nikakvu dilemu, iako sam se bojala da inicijativa neće uspeti zbog brojnih prepreka koje su je pratile na početku. Srećna sam i ponosna što sam deo ove priče i sigurna sam da će ova fondacija vratiti veru u humanitarne akcije. To što smo iz konkurentskih medijskih kuća nije prepreka za divnu saradnju – zaključila je Vojtehovska.

Piše: Deana Đukić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin