Ivana Korab: Pravilna ishrana i nega ključni su za mladalački izgled

Ivana Korab: Pravilna ishrana i nega ključni su za mladalački izgled

Autor: | 04/10/2014

0

Otkako je pre sedam godina odlučila da se preseli u Sjedinjene Američke Države, manekenka i glumica Ivana Korab, sa velikim entuzijazmom ostvaruje svoje dečje snove. U skladu sa uverenjem da je život onakav kakvim ga sami kreiramo, atraktivna brineta ostvarila je zavidan uspeh na modnoj sceni u inostranstvu, a poslednjih godina sve češće dobija značajne uloge u holivudskim ostvarenjima. Posle duže pauze, od prošle godine sarađuje i sa jednim domaćim brendom. Reč je o proizvođaču donjeg veša i pidžama "Bonatti" i svako snimanje kataloga predstavlja joj ogromno zadovoljstvo.
Ne samo što je uporna i ambiciozna, Ivana je poznata i po besprekornom izgledu, i za "Hello!" otkriva male tajne i savetuje pripadnice lepšeg pola kako da motivišu sebe za redovan trening.

Imate besprekornu figuru, da li je potrebno mnogo truda da bi žena imala zategnuto telo kao vaše?

- Hvala na komplimentu. Treniram celog života i to definitivno nije rezultat nekog sezonskog rada. Svakodnevno vodim računa o ishrani i redovno se bavim sportskim aktivnostima. Vežbanje i zdrava ishrana postali su deo mog životnog stila.

Koliko puta nedeljno trenirate?
- Treniram od tri do šest puta nedeljno u zavisnosti od poslovnih obaveza. Nekada se desi da zbog višečasovnih snimanja po nekoliko dana ne stignem da vežbam. Ali, budući da godinama radim na svom telu, mala pauza ne predstavlja problem.

Koji treninzi vam najviše odgovaraju i šta najčešće praktikujete?
- Trudim se da kombinujem različite vežbe kako mi se telo ne bi naviklo na jedan tip treninga, što onda ima slabiji efekat. Uvek radim kardioprogram, koji obuhvata sprintove ili brzi hod, pa to kombinujem sa nekim od grupnih časova, poput kardio-kik boksa. Takođe, volim da ubacim jogu i pilates u nekoliko nedeljnih časova jer je istezanje bitno koliko i sam trening.

Da li radije vežbate sami ili uz pomoć trenera?

- Uglavnom radim sama, jer posle toliko godina bavljenja sportom savršeno poznajem svoje telo i njegove potrebe. Ali ponekad volim i da uzmem nekoliko časova sa privatnim trenerom jer uvek mogu nešto novo da naučim i uvrstim te vežbe u moju svakodnevnu rutinu.

Jeste li isprobavali različite vrste sportova i šta vas je najviše impresioniralo?
- Još kao dete svašta sam trenirala, od odbojke, koju sam najduže igrala, preko tenisa, do skokova u vodu, atletike i mnogih drugih disciplina. Tu je bila i vožnja rolera, od kojih još imam pokoji trag na kolenima. Trenutno me najviše impresioniraju borilačke veštine. One su odličan trening, a ovladavanje njima pomaže mi da naučim različite tehnike udaraca, što može da mi pomogne pri snimanju filmova.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Jedem mnogo salate i, naravno, nezaobilazne sireve, kojih na mom meniju ima bar tri ili četiri vrste tokom jednog obroka. Sve je uvek začinjeno samo maslinovim uljem i bez soseva. Obožavam piletinu na milion načina, a često jedem i voće. Naravno, i ja nekada sebi dam oduška i tada imam svoje omiljene "dane Nutele".

Uživate li u tradicionalnim specijalitetima kada dođete u Beograd?

- Naravno da povremeno uživam u našoj hrani, ali nikada ne preterujem, pa i ne mogu da ugrozim svoju figuru. Kada dođem u Srbiju, mama mi uvek napravi sve što najviše volim, iako ne mogu sve u isto vreme da pojedem. Mislim da je to jedan od načina da mi pokaže koliko me se uželela.

Kako se ponašate kada ste na odmoru, da li tada sebi priuštite "nedozvoljene" namirnice?
- Putujem mnogo zbog posla tako da je za mene odmor kada sam kod kuće i ne radim ništa. Tada mi se desi da naručim picu i "uronim" u kutiju sladoleda, ali to su zaista retki momenti. Uživam u poslu kojim se bavim i uvek se potrudim da ga učinim što zabavnijim.

Možete li našim čitateljkama da date neki koristan savet u vezi sa ishranom i rekreacijom kako bi poboljšale izgled?

- Mislim da bi svaka žena trebalo da odvoji vreme za sebe, ali ne samo da ode u salon i dotera frizuru i nokte već i da se posveti svom telu. Ako nemate vremena za teretanu, uvek može da se osmisli tridesetominutni kućni trening. Posle samo nekoliko nedelja, kada rezultati sami počnu da se pokazuju, taj osećaj će vas naterati da vodite računa o svojim kasnim i obilnim obrocima. I još jedan savet, kada trenirate, obucite ono u čemu se osećate prijatno i lepo, mislim da će vam to dati dodatnu motivaciju za rad. To, naravno, ne podrazumeva šminku jer će kombinacija mejkapa i znoja sigurno oštetiti vaše lice.

Poslednjih godina više se bavite glumom nego manekenstvom. Koliko je i u tom poslu bitan besprekoran izgled?
- U manekenstvu je značajnija besprekorna linija, za razliku od glume, u kojoj od uloge zavisi izgled koji se traži. Lično, volim da mi je telo u najboljoj mogućoj verziji, čak i kada se to od mene ne traži. Kada sam zadovoljna izgledom, osećam se mnogo bolje.

Koliko žene u Los Anđelesu vode računa o sebi i kakve su njihove navike u odnosu na pripadnice nežnijeg pola u Srbiji?
- Naše žene su generalno u prirodno boljoj kondiciji od Amerikanki, pa je potrebno da ulože veći trud da postignu ono što je nama dato rođenjem. Međutim, njihova disciplina je bolja od naše. U Los Anđelesu svi konzumiraju organsku hranu, piju zdrave ceđene sokove i praktikuju redovno treniniranje.

Da li i o licu vodite računa na isti način kao o telu?

- Vodim računa o svojoj koži, a pogotovu o licu jer godine polako stižu. Mislim da ću duže zadržati mladalački izgled ako se na vreme budem brinula o pravilnoj nezi. Kvalitet kože umnogome zavisi od pravilne ishrane i konzumiranja dovoljno vode.

Imate li običaj da odlazite na kozmetičke tretmane?
- Povremeno, jer se svakodnevno negujem, pa mi ekstremni tretmani nisu potrebni.

Da li i prilikom snimanja filmova ili editorijala zahtevate da vam se obezbede namirnice koje, inače, konzumirate ili se u tim situacijama hranite drugačije?
- Nisam zahtevna na poslu. Kada se slikam ili snimam u kupaćem kostimu, moj jedini zahtev je da za ručak dobijem salatu, svemu ostalom mogu da se prilagodim. Kada snimam film, uglavnom nas pitaju šta želimo da jedemo i da li smo alergični na nešto, a nekada su toliko ljubazni da mi je neprijatno koliko su u stanju da nas razmaze.

Dobijate li češće komplimente na račun izgleda od muškaraca ili žena?
- Ne umem najbolje da prihvatim kompliment i uvek me je sramota. Nisam narcisoidna osoba, pa uglavnom na pohvalu na račun izgleda imam smešan odgovor ili pokušavam da skrenem sa teme. Naravno da komplimenti prijaju i volim da ih čujem, pogotovu od žena, jer i ja volim da upućujem komplimente ženama.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Slobodan Pikula za „Bonatti“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ivana korab

Najnovije vesti