Ovacije u Centru "Sava": "Novi Fosili" nastup počeli iz publike

Ovacije u Centru "Sava": "Novi Fosili" nastup počeli iz publike

Autor: | 26/10/2014

0

Od svog prvog koncerta u sklopu velike eks-jugoslovenske oproštajne turneje, „Novi Fosili“ napravili su pravi spektakl. U „Sava centru“ odavno nije vladala tako emotivna i vrela atmosfera. Za nastup u velikoj dvorani karte su bile rasprodate danima unazad, a vesela ekipa u sastavu Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago dala je sve od sebe da ta tri sata budu zaista nezaboravna.
Koncert su počeli na neuobičajen način. Naime, dok su odzvanjali početni taktovi hita „Da te ne volim“ i dok su sve oči bile uprte na scenu u očekivanju da se pojave, članovi jedne od najpopularnijih grupa ovih prostora zapevali su dok su iz publike silazili prema pozornici. Dočekani su ovacijama obožavalaca koji tokom celog nastupa nisu štedeli ni dlanove, ni glas. Verne slušaoce rastužilo je saznanje da kantautor i frontmen benda Rajko Dujmić ovog puta nije mogao da dođe u Beograd zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, ali zato se pratećim vokalima dobro raspoloženih „Fosila“ pridružila Lea, kćerka Sanje Doležal i Nenada Šarića, bubnjara koji je preminuo pre dve i po godine. Uz emotivno podsećanje na njega, Đurđicu Barlović i ostale članove popularnog zagrebačkog sastava, u publici su, pored svetala upaljača i moblinih telefona, zaiskrile i suze.
Ređali su se veliki hitovi poput „Milene“, koju je umesto Dujmića otpevao Zec, „Nebeskih kočija“, balade „Još te volim“, evrovizijske „Ja sam za ples“, a prvi deo koncerta završen je pesmom koja je na poseban način obeležila njihovu karijeru, „Za dobra, stara vremena“.
Tokom bisa, publika je dozivala „Fosile“ pevajući refren upravo ove kompozicije, a potom je usledio blok starih pesama koje nisu izvodili duže od dve decenije. Došao je i čuveni Saša iz Čingrijine ulice na Zvezdari, a presrećna Sanja objasnila je da joj se on mnogo dopao dok je svirao gitaru na plaži kada je ona imala šesnaest godina i maštala kako će jednog dana postati pevačica. Publiku u prepunom „Sava centru“ oduševio je i „najoriginalniji Fosil“, basista Marinko Kolnago, koji je davne 1969. godine sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Koncert je, nakon gotovo tri sata, završen onako kako je i počeo – u oduševljenoj publici, gde su se Sanji, Zecu i Kolnagu pridružili obožavaoci svih generacija.

Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin