Olivera Kovačević: Ne razmišljam o mestu glavnog i odgovornog urednika RTS-a

Olivera Kovačević: Ne razmišljam o mestu glavnog i odgovornog urednika RTS-a

Autor: | 01/11/2014

0

Poznata voditeljka Olivera Kovačević volela bi da se nađe u trci za uredničko mesto na nacionalnom javnom servisu, što bi za mnoge, bio logičan sled događaja u njenoj plodnoj karijeri.
Rano je za kandidature. Previše je nagađanja, kako u javnosti, tako i u kući. Sačekajmo da se raspiše konkurs i verujem da će biti iznenađenja kad stignu prijave za mesto direktora i za glavne urednike u RTS. Možda će do toga doći tek za godinu dana, tako da ne razmišljam o tome - rekla je Olivera za "Blic".
Na spekulacije u kojima se njeno ime pominje u vezi sa foteljom direktora i glavnog i odgovornog uredika, u kojoj je do smrti sedeo Aleksandar Tijanić, voditeljka i urednica emisije "Da Možda Ne" odgovara prvo grohotom, pa tek rečima.
- Ljudi moji, da li vi znate da za to mesto treba deset godina upravljačkog iskustva, koje ja nemam. Uz to i fakultetska diploma. E, takav čovek se neće lako naći, nekima koji se spominju treba to upravljačko iskustvo jer ga nemaju ni pola od potrebnog, dok drugi nemaju diplome - objasnila je u dahu Olivera.
Iako zvanično nije želela da potvrdi da je umorna od emisije koju vodi jer često i po nekoliko nedelja intezivno traga sa potencijalnim gostima, najboljim i najrelevantnijim sagovornicima na zadatu temu, Olja nije negirala da joj to sve više predstavlja zamor.
- Oni koji savesno obavaljaju svoju dužnost mogu u svakom trenutku da polože račune građanima o svojoj društveno-političkoj angažovanosti i odgovornosti i sa njima nemam problema, jer rado dolaze u moju emisiju. A zbog drugačijih ljudi, moj posao mi nekada predstavlja pravu moru - iskrena je jedna od najautoritativnijih TV autorki na domaćoj televiziji.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još