Jelena Tomašević Bosiljčić: Važno je dobro podneti i pobede i poraze

Jelena Tomašević Bosiljčić: Važno je dobro podneti i pobede i poraze

Autor: | 10/11/2014

0

Ona je Jelena, žena koje ima. Minule nedelje bila je i na humanitarnim koncertima, i u muzičkim studijima, dečjim žirijima. Jelena Tomašević Bosiljčić - mnogima omiljena pevačica. Nije izmaštana kao njena literarna imenjakinja, bajkovita je samo njena pesma i njen sjajni vokal. Majka je i male Nine, što je kao članicu žirija „Pinkovih zvezdica“ čini još odgovornijom i emotivnijom.

Nije baš lako ocenjivati talenat dece za muziku.

- Mnogo je veća odgovornost ocenjivati decu nego odrasle. Svaka reč koja im se uputi mora da se meri. Oni su u vrlo osetljivom periodu odrastanja, pa samim tim neka pogrešna konstatacija može da ostavi trajne posledice. Zato sam ja više za davanje dobronamernih saveta, nego oštrih kritika.

Nekada ste i vi bili u njihovoj koži, kao učesnik i pobednik u popularnom „3K duru“.
- Odmalena sam nastupala na dečjim festivalima i takmičenjima. Često sam pobeđivala, ali se dešavalo da budem i druga i treća. Mislim da je korisno za dete da nauči da se u životu ne može uvek biti najbolji. Smatram da mogu uspeti samo oni koji na isti način podnose i pobede i poraze.

A šta savetujete njihovim roditeljima?
- Jako je bitno da dete koje je talentovano samo želi da se bavi pevanjem, a ne pod pritiskom roditelja.

Pored ocenjivanja klinaca, završavate i novi album za odrasle.

- Album je već pri kraju, i na njemu će biti pesme koje su moje kolege komponovale za mene i drago mi je što ću nove melodije podeliti sa publikom. Biće malog iskoraka u žanru, ali i onih pesama koje ste navikli da čujete od mene.

Jedan ste od retkih umetnika koji neguju našu izvornu muziku i pravi trajne snimke za Radio Beograd.
- Planiram da snimim i jedan album sa našom tradicionalnom muzikom. To prvo dugujem sebi, a onda i svim poštovaocima te muzike.

Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?
- Pevala sam na humanitarnom koncertu u Novom Pazaru za porodice Dunjić i Ilić, u organizaciji manastira Đurđevi Stupovi.

Kako provodite vreme kada niste okupirani muzikom?

- Slobodno vreme provodim sa porodicom. A počela sam i sa vežbama zdravog života kod prof. dr Duška Ilića i mnogo se bolje osećam.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin