Nataša Bekvalac: Porodična proslava Božića u Novom Sadu

Nataša Bekvalac: Porodična proslava Božića u Novom Sadu

Autor: | 07/01/2013

0

Jedna od naših najpopularnijih pevačica Nataša Bekvalac, kao i svake godine, Božić proslavlja u roditeljskom domu u Novom Sadu. Njena mama će umesiti česnicu, spremiti lep ručak i kolače, kojima se Nata najviše raduje. „Novosadska barbika“ u intervjuu za Kurir otkriva šta za nju predstavlja ovaj praznik, ko će sve biti na porodičnom ručku i kakvi su njeni planovi u 2013. godini.
Kako ćeš ove godine proslaviti Božić?
- Baš kao prethodnih godina, i ove ćemo se moje sestre Dragana, Kristina i ja s kćerkama okupiti u roditeljskom domu u Novom Sadu. To je tradicija koje se pridržavamo otkad znam za sebe. Božić, porodičnu slavu i tatin i mamin rođendan uvek provodimo zajedno.
Da li pališ badnjak?
- Pri pomenu na badnjak moja prva asocijacija su Sremski Karlovci i kuća mojih bake i deke, gde sam provela dobar deo detinjstva. Deka bi uvek unosio badnjak u kuću, a moje sestre i ja smo, sećam se, obožavale da gledamo kako on gori. Raspaljivale bismo vatru izazivajući pregršt varnica i iskri. Sećam se i da smo se mnogo radovale paljenju badnjaka i zato što označava završetak Badnjeg dana i uvod u Božić, kada bismo uživale u kulinarskim specijalitetima naše bake.
Šta za tebe predstavlja taj praznik?
- Vaspitana sam tako da Božić smatram najlepšim hrišćanskim praznikom, koji je sinonim za ljubav, sreću i okupljanje svih članova porodice.
Šta sve mora da se nađe na trpezi tog dana?
- Nisam od onih koji pokušavaju da kreiraju lažnu sliku o sebi, pa neretko priznajem da kuhinja nije mesto gde ćete me često pronaći. Moja mama je ekspert za kuvanje, tako da je ona zadužena za jela koja se za Božić nalaze na našoj trpezi. Bude tu svega i svačega, ali se ja uvek najviše obradujem kolačima.
Mesiš li česnicu ili to neko drugi radi?
- Mama je zadužena za apsolutno sve u vezi s hranom u našem porodičnom domu u Novom Sadu, tako da ona mesi i česnicu. Pokušala sam jednom da joj pomognem, ali nije mi išlo od ruke...
Šta najčešće izvlačiš iz česnice?
- Najčešće je novčić išao na moju stranu.
Da li možda Hani „središ“ da izvuče novčić?
- Moja mama je vrlo pravična kad je o tome reč, ne verujem da bi otkrila gde je stavila novčić. Barem nije otkrivala nama kad smo bile male. Moguće da prema unukama nema takav stav.
Da li učiš Hanu pravoslavnim običajima i koliko se ona raduje našim najvećim praznicima?
- Hana je dete kakvo sam oduvek želela, ona je ostvarenje mog sna i centar mog sveta. Zanimaju je mnoge stvari, nekad sasvim iznenada zna da postavi pitanje koje nas odrasle baci na razmišljanje. Baš kao i svako dete, i Hana se raduje novogodišnjim i božićnim praznicima. Naravno da je edukujem o našoj veri, a i u školici ide na veronauku.
Sa bivšim mužem Danilom Ikodinovićem si ostala u dobrim odnosima. Hoće li i on možda biti na božićnom ručku s tobom i Hanom?
- Neće.
Šta si poželela sebi u ovoj godini i kakvi su tvoji planovi u narednom periodu?
- Poželela sam da ove godine zaista ostavim cigarete. Dobro mi ide, bez duvanskog dima sam u 2013. godini već šesti dan. U narednih nekoliko meseci moj tim saradnika i ja ćemo finalizirati radove na novom albumu, koji bi već na proleće trebalo da bude objavljen. Uradili smo veliki deo posla, ali tek onda kad budem sasvim sigurna da su se baš sve kockice poklopile onako kako sam zamislila, publici ću ponuditi kvalitetan pop album, kao što su od mene i navikli.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin