Đorđe Balašević: Ponovo počasni građanin Bača

Đorđe Balašević: Ponovo počasni građanin Bača

Autor: | 09/01/2013

0


U opštini Bač, gde od polovine prošlog decembra traje svojevrsno dvovlašće koje je u novoj godini kulminiralo fizičkim sukobom pristalica dve strane i pritvorom osumnjičenih za tuču, nova skupštinska većina (DS, SRS i LSV) najavila je vraćanje (oduzetog) zvanja počasnog građanina te opštine kantautoru Đorđu Balaševiću.
Prema pisanju Dnevnika, taj predlog odluke je prva tačka dnevnog reda predloženog za sednicu Skupštine opštine Bač koju je za sutra, 10. januar, zakazao njen novoizbrani predsednik Dragan Medić (SRS).
Iako je, po Medićevom mišljenju, vraćanje zvanja počasnog građanina Balaševiću važna stvar, taj funkcioner priznaje da je, ipak, najvažnija priprema za donošenje opštinskog budžeta.
- Najvažnija stvar za ovu opštinu je budžet, na kojem radimo, ali nam još nisu na raspolaganju sve skupštinske službe. Najduže za dve nedelje, do 31. januara, održaćemo sledeću sednicu SO i usvojiti budžet - rekao je Medić za Dnevnik.
Balašević je postao počasni građanin Bača 2010. godine, kada je o tome odlučila tadašnja vlast predvođena demokratama. To zvanje mu je oduzeto prošle godine odlukom nove koalicije, koju su u Baču posle lokalnih izbora formirali naprednjaci, socijalisti i stranka penzionera.
Oni su istu odluku dva dana kasnije poništili, ali to, kako tvrdi Medić, nije i službeno objavljeno, zbog čega sada nova većina, koju od polovine decembra ponovo okuplja DS, namerava da vrati počasno zvanje Balaševiću.
- Besposlen pop i jarca krsti - prokomentarisao je u izjavi za Dnevnik sekretar SO Bač Dragan Predojević iz redova koalicije SNS i SPS–PUPS. On je, kao i njegove smenjene kolege iz koalicije, i dalje na svom radnom mestu u skupštinskoj zgradi, očekujući odluku Upravnog suda, kojem su uputili tužbu zbog procedure u kojoj su smenjeni.
Sem odluke o Balaševiću, za sednicu 10. januara predložena je i izmena Statuta opštine Bač, kao i nekoliko novih kadrovskih rešenja za članove školskih odbora i Upravnog odbora predškolske ustanove.

izvor: Dnevnik, Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin