Danijela Pušara: Za mene je glamur stil života

Danijela Pušara: Za mene je glamur stil života

Autor: | 27/01/2013

0


Kada oživi slike iz detinjstva, sebe vidi kao devojčicu koja, učeći i igrajući se u Dramskom studiju Bate Miladinovića, mašta da će kada poraste biti glumica. Iako je ovu želju spontano istrošila, Danijela Pušara je ostala opčinjena reflektorima i onom malom crvenom lampicom na kameri. Put ju je, opet spontano, odveo u svet pi-ara. Dugo se kalila u ovom zanatu, a najviše je, kaže, naučila od Nebojše Bradića, u vreme kada je on bio ministar kulture, a ona njegov pi-ar. Nije da se umorila od ovog posla, već je samo, objašnjava, poželela da se najzad oproba i u onome što je žarko želela. Tako je Danijela stala ispred kamera, i to kao voditeljka emisije "Novac i glamur" (Studio B, 15.10). Srećna je zbog toga, jer:
- Stekla sam novo iskustvo, nova poznanstva i otvorila su mi se vrata ka mojoj velikoj ljubavi - televiziji.

Emisija "Novac i glamur" se, kako kaže voditeljka, obraća i muškarcima i ženama, svim generacijama, svim strukturama... S namerom da?
- Ovo je priča o kvalitetnom načinu života. Bavimo se temama iz oblasti mode, zdravlja, lepote, luksuznim destinacijama... Cilj je da na jedan nov i uzbudljiv način prezentujemo vesti iz svih sfera koje prate savremeni način života.
Ako se, kao što stoji u najavi emisije, emisija obraća onima koji žive po meri luksuza, znači li to da, ipak, nije namenjena svima?
- Namenjena je svima koji vole i žele da idu u korak s vremenom. I to onima od 7 do 77 godina.
Kakve su povratne reakcije publike?
- Emisija se pokazala dobro. Pozitivne kritike stižu svaki dan od ljudi koje i ne poznajem. Uvek mi je drago kada stigne i neka sugestija, pa makar i ako se ne složim sa njom. Svesna sam da svaki put može i mora biti bolje.
Koji su to aspekti kvalitetnog života na kojima lično insistirate?
- Kvalitetan život je onaj koji je ispunjen i sadržajan. Pod tim podrazumevam - putovanja, bogaćenje duha, srećne partnerske i porodične odnose, zadovoljstvo u dobrim, kvalitetnim prijateljima i druženjima. Važno je, naravno, da postoji dovoljna materijalna obezbeđenost i ispunjenje malih luksuznih užitaka. Da li je to "dior" maskara, flaša kvalitetnog vina ili kubanska cigara - stvar je ukusa.
Koje je vaše poimanje reči glamur?
- Za mene je glamur stil života. Svakodnevni rad na sebi, sloboda duha, kretanja... Kako se osećamo iznutra je dokaz koliko smo zapravo bogati. Glamur je i sam izgled, nega tela. Visoke potpetice, dijamanti i mala crna torbica su stvar glamura. A ja sam esteta i jednostavno volim lepe stvari.
Zbog čega "slavite" novac?
- Za mene novac znači sigurnost. Prvu platu sam zaradila sa 20 godina, i od tada stalno radim. Volim da trošim, ali i da zarađujem. Ako pričamo o novcu kao pokazatelju moći i prestiža, onaj ko ga ima, trebalo bi da zna da li ga troši sa stilom. Ne ide Pradina tašna na studenta od 19 godina. Kakvu lekciju od roditelja dobija student koji bez imalo muke može da nosi "luj viton" od 3.000 evra? Potpuno pogrešnu. Svako bi, recimo, voleo da nosi "roleks" sat, zato što njegova svrha nije da pokazuje vreme već moć. A da bi nekome on zaista stajao, trebalo bi da ima tu moć, koju je stekao sam, pošteno. Novac se, pre svega, ceni, pa se tek onda ima.
Šta ste naučili iz poslova kojima ste se bavili, šta usvojili kao važne pouke i zacrtali:"Ovo - nikada više"?
- Veliki sam radoholik i obožavam svoj posao. Iz bogatog iskustva sam naučila da je najbitnije biti odgovaran, precizan i davati sebe onoliko koliko želiš da ti se to vrati. Ni za šta ne bih rekla: "Ovo - nikada više", jer je sve za mene bilo dobro iskustvo. Ne kajem se ni zbog čega. Uvek nabacim osmeh i krenem u nove izazove.
Koji su vam dalji profesionalni planovi ili bar ambicije?
- Ambicija mi je da se stalno usavršavam u poslu. Posebno me ispunjava voditeljski rad, koji u meni budi radoznalost i želju da na pravi i poseban način budem spona između gledalaca i emisije koju vodim.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: voditeljka