Maja Nikolić: Pripreme za "Beosong"

Maja Nikolić: Pripreme za "Beosong"

Autor: | 11/02/2013

0


Poznato lice "Jutarnjeg programa" RTS-a Maja Nikolić biće domaćica ovogodišnjeg muzičkog izbora Beosong, koji se održava 2. i 3. marta u Beogradu. Šarmantna voditeljka već ima iskustva u ovoj ulozi, budući da je vodila više emisija u vezi sa Evrovizijom.
- Tačno je da ću voditi Beosong. Nisam počela s probama jer je još rano, imamo tri nedelje do izbora. Scenario još nije gotov, tako da ne znam tačno kako će izgledati moja uloga - rekla je voditeljka.
Prema njenim rečima, druge pripreme u vezi s nacionalnim takmičenjem uveliko traju.
- Trenutno se rade nacrti za binu i šiju se kostimi za učesnike, ali ne znam još kako će izgledati scenografija - dodala je Maja Nikolić.
Za razliku od njenih koleginica iz drugih zemalja koje će u ulozi domaćica imati i mušku podršku, Nikolićeva će izbor za najbolju pesmu voditi sama. S obzirom na to da već godinama vodi "Jutarnji program" na RTS-u, taj zadatak joj neće predstavljati problem. Sem toga, Maja već ima i konkretno evrovizijsko iskustvo.
- Svake godine redovno pratim Evroviziju, a tokom prethodnih godina uključivala sam se u program i obaveštavala publiku širom Evrope kojim izvođačima je Srbija dodelila poene. „Beoviziju“ sam već vodila 2010. godine, kada je Goran Bregović komponovao pesme - napominje voditeljka, koja se dobro snašla i 2008. godine u ulozi domaćice takmičenja „Evropsko lice“, uoči Evrosonga u Beogradu. Na ovogodišnjem Beosongu takmičiće se 15 izvođača, a samo jedan će dobiti priliku da predstavlja Srbiju u Malmeu.
Beosong, odnosno Beoviziju do sada su vodile poznate ličnosti različitih zanimanja. Domaćini prvog izbora, koji je održan pre 10 godina, bili su manekenka Katarina Rebrača, voditeljka Milica Gacin i glumac Feđa Stojanović, dok su se naredne godine u istoj ulozi našli Aleksandar Srećković i Ksenija Balaban.
Kroz takmičenje za srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije publiku su više puta vodili glumci Jelena Jovičić i Boda Ninković, kao i Jovana Janković, koja je zajedno sa sadašnjim suprugom Željkom Joksimovićem vodila Pesmu Evrovizije u Beogradu 2008. godine. Beovizija je jedna od najgledanijih zabavnih emisija.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin