Stefan Milenković: Strah me ne sprečava da radim ono što volim

Stefan Milenković: Strah me ne sprečava da radim ono što volim

25/02/2013

0


Svetski priznati violinista Stefan Milenković održaće 8. marta netipičan performans u Madlenijanumu pod nazivom "Neobični recital Stefana Milenkovića". Kao i obično, baterije za nastupe, pa i za ovaj, puni u kući na Divčibarama, u kojoj gleda filmove, čita, vežba jogu...
- Madlenijanum je fantastičan prostor za intimnije koncerte. Sam performans će biti netipičan. Naravno, publika ne bi trebalo da očekuje neki psihodeličan doživljaj ili rok koncert. Reč je, pre svega, o drugačijem pristupu klasičnoj muzici, kao i o intimnijem kontaktu sa publikom - otkriva za "Blic" Milenković.
Nastupi u rodnom gradu posebno su mu dragi.
- Trenutno živim i predajem u Čempejn-Urbani, pri Univerzitetu Ilinoisa, koji je inače jedan od najvećih u Americi i broji skoro pedeset hiljada studenata. Za orijentaciju, to je blizu Čikaga. Generalno, moram da priznam da mi ne fali mnogo stvari iz naše zemlje jer dolazim veoma često i mislim da živim dobar balans inostranstva i domaćeg - kaže violinista.
Između nastupa najviše voli "da napuni baterije" u kući na Divčibarama.
- U poslednje vreme se ponovo vraćam na Divčibare. To je još uvek planina koja ima sadržaj, ali nije nimalo komercijalizovana. A na njoj se odmaram kao, pretpostavljam, i većina drugih ljudi: čitam, gledam filmove, vežbam jogu (to inače stalno činim) i dalje vežbam violinu, ali s manjim intenzitetom. Više sam napolju i uživam u vazduhu. Sad kad nešto razmislim, možda se ne odmaraju baš svi tako što vežbaju violinu... - kaže uz smeh Stefan.
Umetnik obožava ekstremne sportove i ne razmišlja o strahu kada skače padobranom ili se vozi motorom.
- Strah je neprestano prisutan u našim životima. Ja sam samo izabrao da me strah ne sprečava u tome da radim stvari koje volim - ističe violinista.
Milenković kaže da je u stalnom kontaktu s bratom Filipom, koji je postao slikar, ali odlično svira i bubnjeve.
- Veoma sam blizak s njim i povremeno sviramo nešto zajedno, doduše samo za nas. Skoro da postoji prećutni dogovor da ne mešamo privatno i profesionalno. Ali, to ne isključuje neku mogućnost u budućnosti. Nikad se ne zna - priča Stefan.
Slavni violinista posle razvoda od Ane Aznavurijan važi za jednog od najpoželjnijih neženja.
Ne voli puno da priča o privatnom životu, ali nam otkriva da planira da ponovo stane na ludi kamen i da je trenutno zaljubljen.
Stefan je jednom izjavio da je bio i ostao veliko dete. U čemu se to ogleda?
- Ima onaj vic: "Mama, kad porastem želeo bih da budem muzičar!" Na to majka odgovara: "Pa sine, ne možeš oboje!" Ima u tome istine - završava violinista.


izvor: Blic
foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti