10. Beogradski festival igre počinje 5. aprila

10. Beogradski festival igre počinje 5. aprila

Autor: | 08/03/2013

0

Danas je u svečanoj sali Skupštine grada održana konferencija za štampu na kojoj je najavljen program 10. Beogradskog festivala igre. Konferenciju je otvorio gospodin Vensan Dežer, ambasador EU u Srbiji koji je prisutnim novinarima predstavio važnost i mesto Beogradskog festivala igre na evropskoj plesnoj sceni, kao i desetogodisnji entuzijazam i napore organizatora da predstave najbolju evropsku i svetsku plesnu produkciju beogradskoj i srpskoj publici. Ministar kulture, gospodin Bratislav Petković govorio je o značaju ovog Festivala u domaćim i inostranim okvirima, i obećao podršku manifestaciji. Aja Jung, direktorka festivala, najavila je glavni program ovogodišnjeg festivala i zahvalila se institucijama i sponzorima, kao i medijima na prijateljskoj i profesionalnoj saradnji tokom priprema jubilarnog festivala. Baletske i plesne kompanije koje će učestvovati na narednom festivalu, predstavili su ambasadori Kanade, Izraela, Belgije, Austrije, Švajcarske, Italije, Danske, Švedske i Francuske. Na konferenciji je govorio i Andreas Graf, direktor kompanije Vip mobile, koja je generalni sponzor Beogradskog festivala igre već šest godina zaredom.
10. Beogradski festival igre održaće se od 5. do 19. aprila, a program podrazumeva ukupno 13 predstava u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.
Na festivalu će se sa najnovijim produkcijama predstaviti Ballet Jazz Montreal, Balet Državne opere iz Beča, švedski Kulberg balet, Balet Preljokaž, Pekinški plesni teatar, MaggioDanza, Danski plesni teatar, belgijske trupe Ultima, Vez i Peeping Tom, švajcarski Alias, izraelska Kompanija Niva Šenfilda, kao i Balet beogradskog Narodnog pozorišta.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin