Četiri namirnice koje podižu raspoloženje

Četiri namirnice koje podižu raspoloženje

Autor: | 16/03/2013

0

 

Riba, agrumi i orašasti plodovi samo su neke od namirnica koje će vam izmamiti osmeh na lice...

Većina ljudi početkom proleća i s prvim zracima sunca, a posebno oni koji su podložni uticaju meteoroloških prilika, ne oseća se dobro.

 

Reč je o zdravstvenom poremećaju koji smanjuje radnu sposobnost pojedinca, a zove se "sindrom prolećnog umora". Da bi ostali u formi u nadolazećim mesecima bazirajte ishranu na namirnicama koje garantuju vitkost, zdravlje i lepotu, te dokazano poboljšavaju raspoloženje!

 

Riba

Dokazano je da omega 3 masne kiseline iz ribe pozitivno utiču na hemijske procese u mozgu i podstiču proizvodnju serotonina. Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju konzumiranje ribe najmanje tri puta nedeljno. Masna riba, i to losos, skuša i sardine najbogatiji su izvor omega 3 masnih kiselina.

 

Brokuli

Brokoli, kupus, paprika i agrumi, te zelena salata obiluju vitaminom C koji ima široku lepezu blagotvornog delovanja na organizam, a između ostalog pobeđuju umor.

 
Orašasti plodovi

Većina ljudi, naročito pripadnice nežnijeg pola izbegavaju orašaste plodove jer sadrže puno kalorija, međutim ove ukusne grickalice uklanjaju mnoge zdravstvene tegobe, a nezamenljiv su lek protiv depresije.

 
Zeleni čaj

Osim što podstiče dobro raspoloženje, ovaj napitak ima mnoga lekovita svojstva. Zeleni čaj štiti od raka dojke, usporava starenje kože i blagotvorno utiče na zdravlje srca.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti