Haljine lejdi Dajane prodate na aukciji za 1,2 miliona dolara

Haljine lejdi Dajane prodate na aukciji za 1,2 miliona dolara

Autor: | 21/03/2013

0

Crna somotska haljina, koju je lejdi Dajana, princeza od Velsa, nosila na prijemu u Beloj kući 1985. godine, kada je plesala sa Džonom Travoltom, prodata je na dobrotvornoj aukciji za 360.000 dolara. Prelepa toaleta koju je kreirao Viktor Edelstajn, jedna je od deset haljina koje su aukcijskom prodajom prikupile ukupno 1,2 miliona dolara. Aukcionarka Keri Tejlor otkrila je da je crnu somotsku haljinu kupio anonimni kupac kako bi obradovao suprugu.
- Kupio ju je jedan britanski gospodin koji je želeo da na taj način iznenadi svoju suprugu. Bio je presrećan kada je saznao da je on ponudio najviše novca. Njegova žena je velika obožavateljka princeze Dajane - otkrila je ona.
Kako je objavljeno, novi vlasnici još dve haljine iz ove zbirke su predstavnici Kensingtonske palate, koji su ih kupili da bi upotpnili svoju već postojeću kolekciju Dajaninih haljina. Sama princeza prodala je svoje haljine u dobrotvorne svrhe na nagovor svog sina, princa Vilijama, samo mesec dana pre nego što je tragično preminula u saobraćajnoj nesreći u avgustu 1997. godine. Tada ih je kupila američka biznismenka Morin Roreč Dankel, koja je bila primorana da ih ponovo stavi na prodaju zbog finansijskih problema. Tada su dospeli u ruke anonimnog kupca, koji je odlučio da uz pomoć njih ponovo prikupi novac za dobrotvorne svrhe.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin