Proleće bez celulita - masaže su i dalje aktuelne

Proleće bez celulita - masaže su i dalje aktuelne

Autor: | 23/03/2013

0

U poplavi aparata koji reklamiraju efikanse (ali i prilično skupe!) tretmane protiv celulita, zaboravili smo staru, dobru, masažu. Fizioterapeut iz Metropoliten Beauty salona Bojana Ramović, objašnajava nam kako masaže deluju protiv celulita, kako ih, i kada raditi.


Evo njenih saveta:

Borba protiv celulita zahteva doslednost i istrajnost: korekciju ishrane, fizičku aktivnost i odgovarajuću negu sa anticelulit dejstvom.

 Da li masaže pomažu? Koliko često se rade?

Vrlo bitnu ulogu u eliminaciji celulita imaju manuelne masaže. One su specifična kombinacija intenzivnijih pokreta i pritiska, koji deluju dvojako: pritiskom na masno tkivo smanjuju volumen masnih ćelija, a limfnom drenažom ubrzavaju cirkulaciju krvi i limfe i podstiču razmenu materija i eliminaciju toksina. Rezultat je lepša i jedrija koža, bez neravnina, smanjenog obima i bolji tonus.

Kojim ritmom se rade masaže?

Preporučuju se serije od 10 do 12 masaža, sa ponavljanjima od tri do četiri puta godišnje. Sa serijom masaže je najbolje započeti dan nakon završetka mesečnog ciklusa, jer je tada nivo estrogena u organizmu najniži. Kako biste održali dobijeni rezultat, neophodno je da tokom cele godine nanosite anticelulit preparate koji na tržištu postoje u različitim oblicima. Birajte preparate proverenog kvaliteta na bazi citrusa, ruzmarina, đumbira, bršljana, algi... koji će svojim sastavom dodatno ubrzati mikrocirkulaciju. Lakše, odnosno gelaste teksture koristite ujutru, a ulja pred spavanje. Preparat nanesite energičnim, kružnim pokretima duž cele noge, a na kritičnim zonama intenzivirajte pritisak koji može biti bolan, ali ne sme stvoriti podlive.

Predstavljamo vam i  preparati kojima se može raidti kućna ili profesionalna masaža


Weleda Ulje breze sa ekstraktom organske breze, ruzmarina i ruskusa, u uljima kajsije, jojobe poboljšava tonus kože i vidno poboljšavaju njenu teksturu. Treba ga koristiti dva puta dnevno kružnim pokretima uz blagu masažu tokom 28 dana za vidljive rezultate.

Cena 2.312 din.

Guam Talasso Ulje za masažu na bazi prirodnih sastojaka sa bogatom i svilenkastom teksturom bori se protiv celulita, učvršćujući kožu tela. Sadrži ulje algi, pamuka i uljni ekstrakt guarane.

Cena: 3.125 din.

Izvor: DoIng

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: celulit masaža

Najnovije vesti