Ana Popović nastupa na Exitu

Ana Popović nastupa na Exitu

Autor: | 28/03/2013

0

Bluz pevačica i gitaristkinja Ana Popović nastupiće ovog leta na "Fusion" bini festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi. Poznata kao "ženski Hendriks", Ana važi za jednu od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za debitanta u okviru Handy nagrada, bluz verzije Oskara. Iako već godinama važi za jedno od deset najeminentnijih imena na svetskoj bluz sceni, Ana Popović ne svira po standardima, već bazira napredak na strasti prema muzici.
- Uvek želim da publika oseti moju strast koju ja osećam prema muzici. Uvek pokušavam da pronađem tu energiju kojom je odisao Hendriks. To osećanje je i razlog zbog koga sviram - kaže Ana i dodaje da posebno uživa u nastupima u Srbiji.
"Fusion stage" će i ove godine ugostiti vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a pored Ane nastupiće i pevačica Dilajla, poznata po specifičnom glasu i saradnji sa brojnim muzičkim zvezdama, kao i pioniri urbane metal scene, sastav "Prong", koji i dalje oduševljavaju fanove tvrđeg gitarskog zvuka i pored toga što su se na sceni pojavili još osamdesetih godina.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin