Seka Sablić: Priznanje "Zlatni ćuran" na Danima komedije u Jagodini

Seka Sablić: Priznanje "Zlatni ćuran" na Danima komedije u Jagodini

Autor: | 29/03/2013

0

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke italijanskog nobelovca Daria Foa povodom Svetskog dana pozorišta u sredu je spuštena zavesa na 42. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije, "Danima komedije", koji su trajali od 20.marta. Poruku Daria Foa pročitala je glumica Ljiljana Blagojević. Nagrada "Zlatni ćuran" za životno delo uručena je pozorišnoj, filmskoj i televizijskoj glumici Jelisaveti Seki Sablić.
- Nagradu "Zlatnog ćurana" primam sa velikom radošću, posle nekoliko nezlatnih koje sam dobila na ovom festivalu - rekla je poznata glumica, i dodala:
- Drago mi je da je danas Svetski dan pozorišta, ovaj dan svake godine simbolično podseća koliko je pozorište važan segment svakog društva i moja je poruka roditeljima i pedagozima: šaljite decu u pozorište, jer će te tada biti sigurni da vam deca rastu bezbedno - rekla je ona.
Seka je istakla da posebno, sa velikom radošću, pozdravlja publiku Jagodine u čiji je nepogrešivi sud uvek verovala.
Ovogodišnji "Dani komedije" prošli su u znaku Pozorišta na Terazijama i predstave - mjuzikla "Zona Zamfirova" rađene po delu Stevana Sremca u režiji Kokana Mladenovića. Ovoj predstavi pripale su dve najvažnije nagrade - publike i stručnog žirija, nagrada za glumu, scenografiju, kostimografiju.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti