Vesna Trivalić: Uživam na snimanju "Otvorenih vrata"

Vesna Trivalić: Uživam na snimanju "Otvorenih vrata"

Autor: | 20/04/2013

0

Vest da se kultna serija "Otvorena vrata" posle 18 godina vraća na male ekrane odjeknula je u javnosti, a fanovi "konceptualne umetnice Katarine Anđelić Cakane" nestrpljivo čekaju 22. april kada će Vesna Trivalić zablistati u svojoj omiljenoj ulozi na Prvoj srpskoj televiziji.
Da je bez sumnje talentovana, ova rođena Beograđanka potvrdila je već zabludelim pogledom romantične naivke Anđe u prvoj TV drami "Vidim ti lađu na kraju puta" i predstavi "Totovi" u Ateljeu 212. Usledile su pozorišne uloge u predstavama: "Narodni poslanik", "Revizor", "Gospođa ministarka", "Kanjoš Macedonović", "Čorba od kanarinca"... Pa nagrade koje su stigle već na drugoj godini Fakulteta dramskih umetnosti, zapažene filmske epizode u "Oktoberfestu", "Braći po materi", "Kako je propao rokenrol", "Brod plovi za Šangaj", "Mi nismo anđeli", "Život je čudo"... i, popularnost koju su joj donele serije "Bolji život", "Otvorena vrata", "Metla bez drške", "Porodično blago", "Vratiće se rode"...
Nakon mnogo ostvarenih uloga povukla se iz sveta glume, ali ne zauvek. Došao je dan da nam se vrati - sa "Otvorenim vratima".

Posle 20 godina na male ekrane vraća se serija koja s razlogom nosi atribut - antologijska.

- Zaista, neočekivan je i neobičan život jedne serije nakon završetka njenog emitovanja. Ima li lepšeg priznanja od činjenice da je opstala svih ovih godina. Zadržala je i sticala novu publiku različitih generacija. Oni su je voleli, čuvali od zaborava i to je bio najveći razlog zašto je producentska kuća "Monte Royal Pictures" ponovo okupila porodicu Jakovljević-Anđelić. Komplimenti prijaju, ali uz njih je stigla velika odgovornost odnosno ambicija da pokažemo zašto smo ponovo tu.

Kakva je Katarina Anđelić posle 18 godina?
- Neki događaji ostavili su dubok trag u meni. Menjali su me polako. Kod televizijskih likova, proces je skraćen. Dakle, sve što pripada životu gospođe u pedesetim, pa taman bila i konceptualna umetnica, stiglo je i Katarinu Anđelić, samo uokvireno u žanr komedije.

Za šta su sve vrata otvorena?
- Za ono što ovakav način humora može da iznese. U igri je ono što nas muči, zbunjuje, raduje, čini nervoznim, spokojnim, inspiriše... Sve što pali ili gasi naše osećanje zadovoljnog bića. Pritom, sve izlazi iz likova koji su bazično dobri, naivni i nežni.

Rekli ste da je za celu ekipu zabava počela prvog snimajućeg dana. Kako izgleda jedan takav dan? Ko vas najviše zasmejava?

- Iako su sve uglavnom glumci s dugim stažom, niko nije izgubio radost igranja. Jedni drugima smo dobri i partneri i publika. Eto, to je dobra zabava, kad uživaš u svom poslu i u ljudima sa kojima radiš.

Da li možete s našim čitaocima da podelite neku anegdotu?

- Što se anegdota tiče, taj sektor mi je vrlo problematičan. Nažalost, nisam ih “zaradila”, ali sam ih se naslušala u pauzama između kadrova. Kako sada stvari stoje, male su šanse da ih steknem. Realnije je da ja upadnem kao jedan od aktera u neku priču.

Kako je izgledao susret sa Sofijom Jović, koja tumači vašu ćerku Milicu u seriji?
- Stigla je poslednja u ekipu, nekoliko dana nakon početka snimanja. Kao u Besonovom filmu, ona je bila naš peti element, taj glavni koji nedostaje da sve bude kao nekad. Dirljivo i uzbudljivo.

Milica se pojavljuje sa svojom ćerkom Keti. Kako će Katarina Anđelić, vajar, konceptualni umetnik, prihvatiti novu ulogu - ulogu bake?
- Odgovor stiže već u drugoj epizodi, čiji je naslov “Ne čuje baba, sine!”

U novom serijalu ekipi se pridružuje i Anica Dobra. Šta stiže s njom?

- Stiže samo dobro. Ona je veliko osveženje i za seriju i za našu malu družinu. Profesionalne karijere su nam krenule davnih godina, ali nikada nismo igrale zajedno. Proslavile smo prvi zajednički kadar dugim zagrljajem i smejanjem.

Emitovanje serije počinje u ponedeljak 22. aprila na Prvoj TV. Kako ćete provesti to veče?
- Radni je dan, znači u studiju, sa ekipom. Ali i ispred televizora u 21.15.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti