Tanja Savić: Presrećna što je Uskrs proslavila u rodnoj zemlji

Tanja Savić: Presrećna što je Uskrs proslavila u rodnoj zemlji

Autor: | 06/05/2013

0


Kod Tanje Savić sve je u prazničnom raspoloženju. Jedna od najpopularnijih zvezda "Granda" sa suprugom Dušanom Jovančevićem i sinovima Maksimom i Đorđem ukrasila je dvorište kuće u kojoj živi na Bežanijskoj kosi, a u razgovoru za Kurir priznaje da se veoma raduje što ovaj praznik nakon dve godine ponovo slavi u Srbiji.

Da li si učestvovala u spremanju porodičnog ručka i farbanju jaja ili je za to zadužena mama Živana?
- Ona mi je pomogla u farbanju jaja, kao i komšinica Nada. Zbog nedostatka vremena neću moći da učestvujem u pripremi nedeljnog ručka.

Šta se našlo na trpezi?

- Mama se uvek pobrine da nam napravi supicu, salatu, meso i na kraju, naravno, dezert.

Kako si u Australiji proslavljala Vaskrs?
- Dušanova mama se tamo trudila da lepo obeleži taj datum. Odemo prvo u crkvu, zatim neizostavno tucanje jaja, onda nam dođe Dušanov brat s decom na ručak. On ima tri sina, tako da kuća bude puna dece.

Učiš li Maksima pravoslavnim običajima?
- On ima dve godine i četiri meseca. Do sada je bio mali za tako nešto. Inače, voli da otvara vaskršnje poklone. Ove godine ću ga naučiti kako se tuca jajima i kako da ih oljušti.

Postiš li?

- Dok sam bila mala, postila sam, a sad mi je to komplikovano zbog dece i obaveza. Postim jednom godišnje, na Veliki petak. Nadam se da ću u budućnosti više obratiti pažnju na to. Često idem u crkvu, jer mi je ovde na Bežanijskoj kosi blizu. Inače, Maksim je kršten u Australiji, a Đorđa planiramo da krstimo ovde, verovatno u Crkvi Vasilija Ostroškog.

A ko će mu biti kum?
- Maksimu je kum moj klavijaturista Darko Tomić, koji će biti i Đorđu.

Planiraš li da napokon napraviš svadbu?
- To bi zaista bilo lepo. Mnogi Australijanci praktikuju da naprave svadbeno veselje kad im porastu deca. Moja želja je da mi deca donesu prstenje. Ali otom-potom...

Kakvi su ti planovi u vezi s karijerom?

- Snimam singl, a nadam se da će se publika prijatno iznenaditi. Za mesec dana izlazi pesma, a snimaće se i spot za nju. Singl mi radi Amadeus bend, a numera je bržeg ritma i pravi narodnjak.

Izvor: Kurir
Foto: Nemanja Pančić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin