Srbija se večeras bori za finale Evrosonga

Srbija se večeras bori za finale Evrosonga

Autor: | 14/05/2013

0


"Moje 3" će večeras (21.00, RTS 1) pokušati da se izbore za još jedan nastup na Evroviziji. Prve polufinalne večeri nastupiće kao poslednji takmičari sa numerom "Ljubav je svuda", a pred veliko veče kažu da veruju u sebe, svoju pesmu i dobar plasman.
- Očekujemo dobar plasman, ali bez obzira na sve, ovo je jedno divno i nezaboravno iskustvo. Apsolutno smo spremne za nastup. Istina, prisutna je i pozitivna trema, ali taj adrenalin se ne može opisati rečima. Verujemo da će i publika i žiri prepoznati energiju koju nosimo - izjavile su “Moje 3” za “Blic”.
One su u nedelju uveče prošetale crvenim tepihom ispred zgrade opere u Malmeu, a zatim u društvu pratećih vokala pozirale fotografima držeći srpsku zastavu. Tokom večerašnjeg nastupa bodriće ih Marija Šerifović kao vokalni trener i Saša Milošević Mare, kompozitor numere “Ljubav je svuda”.
- Dobili smo mnoštvo pohvala od drugih delegacija, akreditovanih novinara i evrovizijskih stručnjaka. Verujemo da ćemo ući u finale, ali i postići dobar rezultat u samoj završnici takmičenja. Imamo jaku konkurenciju, ali s druge strane, dobro je što u istom polufinalu nastupaju i zemlje iz regiona - rekao je Mare za “Blic”.
Srpske predstavnice trenutno zauzimaju 16. mesto na tabeli kladionica sa pesmom “Ljubav je svuda”. Najveća konkurencija u polufinalu biće im danska predstavnica Emeli de Forest sa pesmom “Only Teardrops”, koja važi za favorita ovogodišnjeg Evrosonga.
Prvo polufinale otvoriće predstavnica Austrije Natalija Keli, a "Moje 3" će nastupiti poslednje, pod rednim brojem 16. Za plasman u finale takmičiće se 16 zemalja, čiji predstavnici će nastupiti sledećim redosledom: Austrija, Estonija, Slovenija, Hrvatska, Danska, Rusija, Ukrajina, Holandija, Crna Gora, Litvanija, Belorusija, Moldavija, Irska, Kipar, Belgija i Srbija. Deset finalista izabraće ravnopravno publika i žiri iz zemalja učesnika prvog polufinala, kao i iz tri zemlje direktnih finalista - Velike Britanije, Italije i domaćina švedske. Drugo polufinale je 16. maja kada će se predstaviti još 17 učesnika, a finale je zakazano za 18. maj.
Radio-televizija Srbije prenosiće sve tri večeri na svom prvom programu sa početkom u 21 čas.

Autor: Life Content
Izvor: Tanjug, Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti