Dragan Bjelogrlić: Život je teška borba

Dragan Bjelogrlić: Život je teška borba

Autor: | 26/05/2013

0


Fudbaleri Partizana prišili su 25. šampionsku zvezdicu, šestu zaredom. Taj događaj Draganu Bjelogrliću, velikom glumcu, režiseru i partizanovcu, u velikoj meri, obeležio je proteklu nedelju. Popularnom Bjeli još je u sećanju nedavni večiti derbi, kada su crno-beli Zvezdi skinuli još jednu zvezdicu.
- Derbi koji je direktno odlučivao ko će biti šampion bio je na visokom sportskom nivou. Partizan je zasluženom pobedom potvrdio da je opravdano ovogodišnji šampion, i to je lepo.

Titula je u džepu, može li Partizan kroz kvalifikacije do Lige šampiona?
- Iskreno, ne verujem. Koliko znam, moraće da prodaju najbolje igrače, kako bi mogli da finansijski prežive. Ponekad mi naše prvenstvo zaliči na “dobro organizovani fudbalski kamp” za menadžersku prodaju talentovanih igrača. Tužno...

Šta vas je osim sporta još okupiralo ovih dana?

- Dosta toga, ali uglavnom intenzivan rad u montaži, na filmu “Montevideo 2”.

U seriji Radoša Bajića “Ravna Gora” igrate Tita. Kako gledate na tu ulogu?
- S velikom radošću i uzbuđenjem. Tito je sigurno jedna od najvažnijih ličnosti novije istorije sa ovih prostora. Moram priznati da posle dužeg vremena imam laganu tremu pred jednu ulogu.

Nedavno je na televiziji reprizirana serija “Bolji život”. Kada će bolji život “zaigrati” i u našoj stvarnosti?
- Ne znam. Zasada se izgleda moramo zadovoljiti samo reprizama, koje nas vraćaju u vreme koje je, očigledno, po mnogo čemu bilo bolje od ovog, ali i tada smo isto tragali za nekim boljim životom.

Za kulturu se izdvaja “minimalac”. Šta učiniti da ona dobije mesto u društvu koje joj i pripada?

- Veoma teško pitanje za ovako lagano ćaskanje. Za čoveka, život je - borba. Za čoveka koji živi u Srbiji, život je - teška borba. Za čoveka koji živi u Srbiji i bavi se kulturom, život je - neravnopravna borba, ali mora da se vodi i lepa je dok traje...

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin