Dragan Marinković Maca: Novom tetovažom obeležio uspešan životni period

Dragan Marinković Maca: Novom tetovažom obeležio uspešan životni period

Autor: | 08/06/2013

0

U pauzama između snimanja filma "November Man" sa Pirsom Brosnanom i predstava u kojima glumi i koje režira, kao što je aktuelni naslov "After", Dragan Marinković Maca odlučio je da poseti tatu-studio i napravi tetovažu kojom će obeležiti upravo ovaj uspešan period života. Prvi put Dragan je davne 2004. godine istetovirao motiv tribala na svojim leđima kada je gostovao sa predstavom "Romeo i Julija" u Parizu.
- Nikada nisam bio Romeo. Ni sada, ni kada sam imao osamnaest godina nisam bio romantičan na taj način, ali sam pre skoro deset godina igrao u jednoj francuskoj adaptaciji tog Šekspirovog dela, u kojoj je ekipa glumaca bila internacionalna, i upravo tada sam, inspirisan tim iskustvom, uradio svoju prvu tetovažu. Sećam se da je jako bolelo jer su mi crtali tribal na leđima duž kičme. Ustao sam na pola tetoviranja jer teško podnosim bol. Do danas se to nije promenilo, i dalje boli, ali sam ipak odlučio da osvežim i osenčim tetovažu na ramenu.
Marinković oprezno bira ljude kojima će poveriti da urade ono što je zamislio na njegovoj koži, a pored njihovog talenta njemu su najvažniji sterilni uslovi.
- U osnovnoj školi sam bio higijeničar, pa mi je osim umeća tatu-majstora higijena jako bitna.
Ljudi koji već imaju nekoliko tetovaža obično tvrde da kada se neko prvi put istetovira, teško se zaustavlja samo na toj jednoj tetovaži.
- Ni sam ne znam koliko tetovaža imam, ali svaka od njih ima svoje značenje. Nijedna nije bez nekog dubokog smisla, jer si tim crtežom obeležen do kraja života. Svaku tetovažu sam izabrao sam, nije slučajna i siguran sam da se nikada zbog njih neću kajati. Uvek znam šta hoću, kada je oslikavanje tela i bodi art u pitanju, tako i kada je reč o bilo kojoj životnoj odluci.
Majka Draganovog starijeg sina Lava takođe ima tetovažu na izuzetno osetljivom mestu, a popularni glumac tvrdi da samo pri pogledu na tog iscrtanog guštera oseća bol.
- Lavova mama ima tetovažu na risu, gde su samo kost, koža i nervni završeci, pa je taj deo tela jedno od mesta koje najviše boli prilikom oslikavanja. Ma, boli i kad samo pogledam. Ona ima istetoviranog guštera, a moja sadašnja supruga Tijana, Fjodorova mama, nema tetovaže, za sada.
Duhoviti glumac je otac dva mališana i veoma je brižan otac. Stariji sin Lav ima osam godina, a mlađi Fjodor dve i po. Oni često dolaze na očeve predstave i polako shvataju šta sve poziv glumca nosi.
- Nisam strog otac, nisam od onih roditelja koji idu na roditeljski u školu i driblaju decu zbog ocena. Fjodor je nedavno dobio dvojku iz matematike i ja sam ga onako šeretski pitao: "Kako to, sine, dvica?". A on mi kaže: "Ne znam, tata, računao sam" - duhovito, sa osmehom na licu priča popularni Maca.
Po prirodi veseo, vrcavog duha Dragan Marinković ozbiljno shvata ulogu glave porodice, te je izuzetno brižan, požrtvovan i odgovoran suprug i roditelj.
- Mislim da svi muškarci hodaju po tankoj žici između porodice i karijere i novca, nije dobro ako bilo šta od toga prevagne i ja se trudim da održim ravnotežu i budem najbolji što mogu na oba polja.

Piše: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin