Vladimir i Nikola Grbić: Novi članovi "Aleje slavnih"

Vladimir i Nikola Grbić: Novi članovi "Aleje slavnih"

Autor: | 14/06/2013

0

Proslavljeni odbojkaši, braća Vladimir i Nikola Grbić, nedavno su imali razlog za slavlje. Obojica vrsnih sportista ušli su u odbojkašku "Aleju slavnih" u poljskom gradu Miliču. Na svečanoj ceremoniji, koja je nedavno održana, pored poznate braće u ovo prestižno društvo primljeni su i nekadašnji reprezentativac Italije Andrea Zorzi i bivši reprezentativac Brazila Žilberto Godoj Filjo Žiba.
Tim povodom Vanja i njegov mlađi brat Nikola boravili su nekoliko dana u Poljskoj, gde su uživali u svečanoj ceremoniji i časti koju su im organizatori priredili. Njih dvojica primljeni su u ovo društvo značajnih sportista jer je Vanja u svojoj karijeri osvojio trinaest medalja na evropskim i svetskim takmičenjima, dok Nikola može da se pohvali sa čak osamnaest medalja. Pred nekoliko desetina najistaknutijih poljskih sportista i nekoliko stotina meštana, na ceremoniji su otkrivene ploče na kojima su utisnute šake naših sportista.
- Velika mi je čast što sam postao deo odbojkaške „Aleje slavnih“, a posebno mi je zadovoljstvo što sam u to visoko društvo primljen zajedno sa mojim bratom Vladimirom, sa kojim sam proživeo sve najlepše, ali i najteže trenutke u karijeri - kaže Nikola Grbić koji i dalje aktivno igra odbojku u italijanskom klubu „Pijemont“.
Za razliku od njega, njegov stariji brat završio je profesionalnu karijeru pre nepune četiri godine, a trenutno radi kao potpredsednik „Odbojkaškog saveza Srbije“.
- Na ceremoniji je bilo mnogo legendarnih odbojkaša koje sam gledao kao dečak i inspirisao se njihovim podvizima još u periodu kada su oni igrali protiv mog oca koji je bio u reprezentaciji Jugoslavije. Srećan sam i ponosan što smo Nikola i ja primljeni u takvo društvo i što smo deo Aleje odbojkaških zvezda - rekao je Vanja.
- Moj brat je i dalje aktivan u odbojci i primer je velikog sportiste.
Inače, otac poznate braće Miloš Grbić takođe je bio istaknuti odbojkaš koji je igrao za reprezentaciju Jugoslavije, pa su sinovi krenuli njegovim stopama. Iako su na ceremoniji u Poljskoj bili sami, obojica su u srećnim brakovima. Dok Vanja sa bivšom karatistkinjom Sarom ima tri kćerke - osmogodišnju Inu, šestogodišnju Unu i šestomesečnu Milu - Nikola je srećno oženjen Stanislavom, sa kojom ima sinove, šestogodišnjeg Matiju i trogodišnjeg Miloša. Po povratku iz Poljske svoju radost zbog priznanja podelili su sa članovima porodice.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: PR

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin