Njegovo Veličanstvo Bikini

Njegovo Veličanstvo Bikini

Autor: | 17/06/2013

0

Lepe žene uživaju da ga nose, a radoznali muški pogledi se uvek iznova zaustavljaju na njemu...
Iako je u početku pokrenuo teške rasprave i brojne moralne dileme, žene su pod uticajem pop ikona iz sveta mode i filma (Brižit Bardo u filmu "I bog stvori ženu", Ursula Andres u filmu o Džejms Bondu, Merlin Monro...) masovno jurile u prodavnice i pomoću bikinija isticale i otkrivale čari svoga tela pogledima na plaži.
Međutim, do masovne pojave bikinija na svetskim plažama došlo je tek 10 godina nakon što je on izmišljen, odnosno krajem 50-ih godina prošlog stoleća.

Čudesne bikini - zanimljivosti

Kako je nastao?
Mesto i godina rođenja: Pariz, 1946
Srećni otac: Louis Reard, po zanimanju inženjer - projektovao je automobile, a u slobodno vreme radio u svom modnom studiju
Kako je dobio ime?
Bikini je dobio ime po koralnom ostrvu Bikini na Pacifiku, na kome je nekoliko dana pre promocije bikini kupaćeg kostima američka vojska testirala atomsku bombu. Reard je najverovatnije razmišljao kako će njegova kreacija imati efekat eksplozije atomske bombe (što i nije bilo tako daleko od istine), pa mu se upravo ovo ime učinilo kao stvoreno za njegov izum.

Svaki početak je težak...
Kada je poželeo da svetu predstavi svoju kreaciju, Reard nikako nije mogao da pronađe manekenku koja bi imala dovoljno hrabrosti da obuče ovako "revolucionaran" kupaći kostim. Najhrabrijom se pokazala egzotična igračica Micheline Bernardini, koja je 5. jula 1946. prva stala na modnu pistu u bikiniju i potpuno šokirala javnost.

Zamislite praistorijski bikini
Oslikani zidovi iz minjonskog doba (1600 godina p.n.e) prikazuju odeću sličnu bikiniju na praistorijskim sportiskinjama. Slično oslikani zidovi, ali iz rimskog doba, otkriveni su i na Siciliji.

Bilo je i kontraverzi...

1964. godine Vatikan je zabranio nošenje bikinija u svim katoličkim državama.

... a potom i ekstrema
Poslednje i najgolicljivje izdanje bikini gaćica je ono sa praktično potpuno otkrivenom ženskom zadnjicom – sada već tako popularne tanga gaćice. Ali - prema nekim istraživanjima samo 2 odsto žena nosi tanga bikini.

Za kraj - još malo "statistike sa plaže"
Prema nekim istraživanjima, prosečna žena više voli da ode kod stomatologa nego u kupovinu novog kupaćeg kostima. Da li je moguće da je strah od zubara ipak manji?
Prosečna žena na plaži najviše voli da radi sledeće:

  • da se sunča,
  • čita časopis ili
  • da drema.

Prosečna žena na plaži bi prvo zabranila:

  • pušenje,
  • vrištanje dece.

Kako biste se što efikasnije pripremili za bikini ovog leta, preporučujemo Vam da redovno vežbate, kao i da vodite još više računa o svom izgledu i lepoti pred odlazak na letovanje.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: bikini topshop