Sem Tejlor-Džonson režira film "Pedeset nijansi siva"

Sem Tejlor-Džonson režira film "Pedeset nijansi siva"

Autor: | 20/06/2013

0

Britanska rediteljka Sem Tejlor-Džonson režiraće željno iščekivanu filmsku adaptaciju romana "Pedeset nijansi siva".
- Semina jedinstvena sposobnost da prikaže kompleksne ljubavne odnose, emocije i seksualnu hemiju čine je idealnim rediteljem koji će oživeti Kristijanovu i Anastazijinu vezu na filmskom platnu. E. L. Džejmsini likovi su živopisni i pripovedanje zahteva reditelja koji je spreman da rizikuje i pomera granice kad je to potrebno, tako da je prirodno što je izbor pao na Sem - rekao je producent Majkl de Luka.
Sem Tejlor Džonson je režirala "Nowhere Boy" 2009. godine, priču o odrastanju Džona Lenona u Liverpulu, gde je ovaj genije našao srodnu dušu u tinejdžeru Polu Makartniju. Film je bio nominovan za dve nagrade Bafta. Ona je režirala i kratki film "Love you more", za koji je bila nominovana za Zlatnu palmu 2008. Trenutno završava snimanje filma "A reliable wife" koji takođe producira De Luka.
- Uzbuđena sam što je meni povereno da pretočim ovu knjigu na filmsko platno. Legijama fanova poručujem da ću preneti snagu Erikine knjige i likova Anastazije i Kristijana. Oni su se i meni podvukli pod kožu - izjavila je rediteljka.
"Pedeset nijansi siva“ postala je globalni fenomen, a trilogija je prevedena na 50 svetskih jezika. Do danas je prodato preko 70 miliona kopija ove trilogije, čime je ona postala najbrže prodavani serijal svih vremena.

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti