Fim „Krugovi“ pobednik 42. filmskog festivala Sofest

Fim „Krugovi“ pobednik 42. filmskog festivala Sofest

Autor: | 07/07/2013

0


Svečanim uručenjem nagrada sinoć je u Centru za kulturu Sopot završen 42. filmski festival Sofest. Za najbolji film žiri i publika proglasili su „Krugove“ Srdana Golubovića, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Mirjana Karanović za ulogu u filmu „Vir“, a glumac Nikola Rakočević za rolu u ostvarenju „Skidanje“.
Priznanje za najbolji scenario, montažu i snimateljski rad osvojili su Srđan Koljević i Melina Poti Koljević, Mirko Glušac i Aleksandar Ilić.
- Lepe su nagrade žirija i struke. Međutim, priznanja publike mi mnogo znače jer dolaze iz srca - rekao je Golubović.
Mirjana Karanović i njen mlađi kolega Rakočević zadovoljni su što je žiri (Dragana Varagić, Feti Dautović i Miroslav Terzić) njima dodelio priznanja.
- Zahvaljujem svojim studentima što su me uopšte zvali da igram u filmu. Mislila sam da se šale sa mnom. Napravili su dobar film - rekla je Karanovićeva.
Iako su mnogi očekivali da će i film „Led“ osvojiti neku nagradu, debitantsko ostvarenje ćerke Radoša Bajića, Jelene Bajić Jočić, ostao je bez priznanja.
Ovogodišnje izdanje Sofesta, na kojem su se od 2. do 6. jula takmičila domaća dugometražna igrana ostvarenja snimljena u protekloj godini, posvećen je glumici Miri Stupici, koja je bila gošća na svečanom otvaranju zajedno s Mirom Banjac.
Priznanje za najbolju režiju pripalo je Goranu Markoviću za film „Falsifikator“.
- Nisam očekivao da ću biti nagrađen. Suviše sam mator i dobio sam mnogo nagrada u životu. Prijatna vest, jer sam u dobrom društvu, svog scenografa i pokojnog kostimografa Veljka Despotovića, što je znak da smo dobro obavili posao - rekao je Marković.

Izvor: Kurir
Foto: Saša Pavlić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti