Koji je najjeftiniji način da se rešite viška kilograma?

Koji je najjeftiniji način da se rešite viška kilograma?

Autor: | 11/07/2013

0

Prema rečima istraživača, vreme je da zaboravite na skupe članarine u teretanama i "čarobne" pilule za mršavljenje, jer sudeći prema rezultatima nove studije, najjeftiniji način da smršate je da pijete više vode. Novo istraživanje pokazalo je da odrasle osobe koje popiju dve čaše vode pre obroka izgube prosečno 1,8 više kilograma od osoba koje to ne praktikuju, prenosi Daily Mail.

Naučnici su do tog zaključka došli nakon što su analizirali 11 drugih studija koje su se bavile proučavanjem uticaja pijenja vode na mršavljenje, zaključivši kako pijenje vode pomaže pri mršavljenju.

Oni su zaključili da voda pomaže u umanjivanju osećaja gladi i u smanjenju unosa kalorija u organizam.

To potvrđuje i prethodna studija koja je pokazala da žene koje tokom dijete povećaju unos vode više mršave, za razliku od žena koje dnevno popiju manje od litre vode. Razlog toga krije se u osećaju sitosti koji voda pruža, ali ne isključuje se ni druga mogućnost da voda podstiče termogenezu. Naime, pijenje vode povećava potrošnju energije u telu. Ali, taj segment još uvek nije do kraja istražen.

Institut za medicinu preporučuje da odrasle osobe konzumiraju oko 2,5 litara tečnosti dnevno, i to putem hrane, običnom vodom ili drugim pićima. Iako eksperimentalne studije ukazuju na to da pijenje vode može pomoći u mršavljenju, neka istraživanja sugerišu da nije uvek slučaj da su osobe koje piju više vode i vitkije.

Tekst: Life Content

Izvor: tportal.hr

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti