Dolče i Gabana iz protesta zatvaraju butike

Dolče i Gabana iz protesta zatvaraju butike

Autor: | 20/07/2013

0

Dizajneri Domeniko Dolče (54) i Stefano Gabana (50), koji su proglašeni krivima za utaju poreza i osuđeni na kaznu zatvora prošlog meseca, privremeno su zatvorili devet prodavnica u Milanu u znak protesta.
Prošlog meseca ovi dizajneri su proglašeni krivima za neprijavljenih oko 400 miliona evra kroz prodaju svojih D&G brendova koje su postavili u Luksemburgu 2004. godine. Tužilac je zatražio da Dolče i Gabana budu osuđeni na dve i po godine zatvora. Sudija je naredio da dizajneri isplate 500.000 evra odštete.
- Nismo više spremni da tolerišemo neprevdene optužbe u ime italijanske poreske policije, kao i napade od strane javnog tužilaštva i medijski napad kojim smo izloženi. Ne samo zbog nas, nego pre svega zbog onih ljudi koji rade sa nama - navodi se u pismu koje su danas objavili Dolče i Gabana.
- Konačno, ogorčeni time kako nas tretiraju u Milanu, odlučili smo da zatvorimo sve naše prodavnice u gradu (ukupno devet maloprodajnih objekata) u naredna tri dana, počevši od danas. Rođeni smo u Milanu i uvek smo bili veoma zahvalni ovom gradu. Takođe, moramo da naglasimo da smo poslednjih 30 godina uložili mnogo truda i rada za ovaj grad. Prestiž i međunarodnu vidljivost, radna mesta i ekonomski razvoj - pišu Dolče i Gabana.
- Samo u našim prodavnicama u Milanu obezbedili smo posao za više od 250 ljudi, koji će u narednim danima dobiti naknadu, čak i ako naše prodavnice ostanu zatvorene - ističu oni.
- Uprkos našim strastima i osećanjima odgovornosti koji nas guraju da nastavimo i dalje da radimo sa našom uobičajnom posvećenošću i pogonom, mi smo umorni od stalnog klevetanja i uvreda od strane medija, koji su štetni za spokoj naših radnih mesta i ometaju nas od našeg rada kao dizajnera. Zatvaranje naših prodavnica u Milanu je simbol našeg prezira - zaključili su Dolče i Gabana.
Poznati dizajneri negiraju bilo kakve optužbe na nezakonite radnje i planiraju da se žale.

Izvor: Blic

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin