Bilja Krstić: Radno uživanje u Poljskoj

Bilja Krstić: Radno uživanje u Poljskoj

Autor: | 20/07/2013

0

Umetnica koja je sa svojim orkestrom "Bistrik" doživela veliku slavu, etno pevačica i muzička urednica "Prvog programa Radio Beograda", Bilja Krstić vratila se iz Poljske, gde je održala koncert na festivalu "Vidovdan", na kome je publiku upoznala sa kulturom naše zemlje. Boravak u poljskoj prestonici iskoristila je za odmor i obilazak grada.
- U Bjalistoku, glavnom gradu i najvećem kulturnom centru vojvodstva Podlasije u Poljskoj, drugu godinu zaredom održava festival u slavu Vidovdana. Nastupala sam sa "Bistrikom" u sali Kulturnog centra, koja je bila do poslednjeg mesta popunjena. Velika gužva i divna energija kojom nas je obasipala publika doprineli su da nastup bude na visokom nivou. Ljubazni domaćini bili su nam otac Mihailo Čikvin, otac Marko, starešina crkve, i otac Adam. Zanimljivo je da je otac Mihailo studije bogoslovije završio u Beogradu, gde je naučio srpski jezik i zaljubio se u našu tardiciju i kulturu - govori za "Hello!" Bilja.
- Boravak u prestonici Poljske iskoristila sam za obilazak grada i upoznavanje kulture. Bjalistok je poznat po velikom broju muzeja. Posebno me je oduševio "Muzej ikona" u manastiru Supraski, koji je i o i sedište vladike Grigorija. Manastir jeokružen gustom šumom i potpuno je odvojen od gradske buke, na dvadesetak kilometara od centra. Uživala sam u ovom prelepom ambijentu. Naše prvo gostovanje u Poljskoj bilo je izuzetno uspešno. Već sam dobila poziv za sledeću godinu, što me posebno raduje - kaže pevačica koja je nedavno objavila novi album "Izvorište" za "PGP-RTS".

Piše: Tijana Dimitrijević

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti