Kokan Mladenović: Priznanje za najbolju režiju na Tvrđava teatru u Smederevu

Kokan Mladenović: Priznanje za najbolju režiju na Tvrđava teatru u Smederevu

Autor: | 21/07/2013

0


Sinoć je završen 5. međunarodni festival ambijentalnog pozorišta Tvrđava teatar u Smederevu. Dodelom nagrada najboljima u Malom gradu Smederevske tvrđave spuštena je zavesa na manifestaciju koja je okupila veliki broj gledalaca. Tročlani žiri, kojim je predsedavala Aleksandra Nikolić, dramska umetnica, a u kojem su bili i Miloš Jagodić, reditelj, i Branislav Nedić, dramaturg, doneo je odluku o laureatima. Na ovogodišnjem festivalu, koji se održavao od 14. do 20. jula pod sloganom „Čudo je moguće“, za najbolju predstavu proglašena je „Čudo u Poskokovoj Dragi“ Ante Tomića u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.
Priznanje za najbolju režiju dobio je Kokan Mladenović za komad „Opera ultima“ u izvođenju Novosadskog pozorišta. Najbolja glumica je Emina Elor za ulogu Rozine u predstavi „Opera ultima“, dok su najbolji glumci Srđan Sekulić i Marko Makivić za uloge blizanaca Branimira i Zvonimira Poskoka u predstavi „Čudo u Poskokovoj Dragi“.
Oni su dobili statue, autorski rad vajara Zorana Kuzmanovića iz Smedereva. Specijalna nagrada ove godine nije dodeljena. Posle uručenja priznanja, publika je imala priliku da vidi predstavu „Zvezdana prašina“ Dušana Kovačevića, u režiji Marka Đurića, a u izvođenju Ustanova kulture „Vuk Karadžić“.
Inače, u glavnom programu festivala nastupili su Teatar „Maska“ iz Bukurešta s predstavom „Pjero ludak“, Šabačko pozorište s predstavom „Mladi Staljin“, Akademija umetnosti iz Beograda s predstavom „Per Gint“, Narodno pozorište iz Subotice s predstavom „Čudo u Poskokovoj Dragi“, Narodno pozorište iz Užica s predstavom „Čudo u Šarganu“ i Novosadsko pozorište s predstavom „Opera ultima“.

Izvor: Kurir
Foto: Damir Derišvagić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti