Mina Milenković: Uskoro suđenje zbog lažnog prijavljivanja

Mina Milenković: Uskoro suđenje zbog lažnog prijavljivanja

Autor: | 09/08/2013

0


Manekenki Mini Milenković (21), koja je pre mesec i po dana digla javnost na noge svojom navodnom otmicom biće ponuđena kaznena mera društveno korisnog rada koju bi trebalo da odradi u nekoj od gradskih ustanova ili komunalnih preduzeća!

Manekenka bi uskoro trebalo da bude saslušana pred istražnim sudijom Prvog osnovnog suda. Biće saslušan i beogradski taksista Dušan P. u čijem je stanu provela 39 sati, koliko je trajao njen nestanak koji je sama iscenirala!

- Tokom istrage je utvrđeno da je devojka izmislila da je oteta i silovana, jer ju je dečko ostavio. Ona je sama to priznala na saslušanju u policiji, ali se pravdala time da nije imala nameru niti je očekivala da će njeno ponašanje imati takve posledice. Treće odeljenje beogradske policije je četiri dana danonoćno radilo na njenom slučaju, jer je tvrdila da je silovana i oteta da bi se ispostavilo da je sve vreme lagala. Ona će morati da snosi posledice zbog takvog ponašanja, ali njen primer treba da posluži i drugima, kako se tako ozbiljne stvari ne bi olako shvatale - rekao je izvor iz Palate pravde.

Manekenka se sumnjiči za krivično delo lažno prijavljivanje za koje je zaprećena kazna, od novčane (od 10.000 - 1.000.000 dinara) do jedne godine zatvora.

Početkom sledeće nedelje Prvo osnovno tužilaštvo će sudu dati predlog za preduzimanje određenih istražnih radnji u okviru kojih će biti saslušani Milenkovićeva i taksista. Manekenki će potom tužilaštvo ponuditi nagodbu u vidu kaznene mere od 360 sati društveno korisnog rada, a ukoliko to ne bude prihvatila protiv nje će biti podnet optužni predlog i čeka je suđenje.

Prema zakonu, osobe kojima je izrečena mera društveno korisnog rada kaznu bi trebalo da odrade u komunalnim preduzećim poput "Zelenila", "Vodovoda i kanalizacije" ili "Čistoće", socijalnim ustanovama, domovima za stare...

Izvor: Pressonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još