Slobodan Ćustić: Posle četiri sina dobio kćerku

Slobodan Ćustić: Posle četiri sina dobio kćerku

Autor: | 10/08/2013

0

Poznati glumac Slobodan Ćustić i njegova supruga Jelena nedavno su dobili kćerku za koju su izabrali staroslovensko ime Zarija. Srećnom paru ovo je treće zajedničko dete, već imaju trogodišnjeg Vasilija Vida i jednoipogodišnjeg Tanasija, dok priznati umetnik iz prvog braka ima i dvojicu odraslih sinova Ljubomira i Nikolu, pa mu je ovo peta prinova. Ponosni roditelji veoma su radosni što su dobili još jednog člana domaćinstva, a naročito zbog činjenice da su prvi put postali roditelji devojčice. Plač bebe ponovo je svakodnevica u životu ovog para, ali im poslovi oko kćerke i nespavanje tokom noći nimalo ne padaju teško.
- Divan je osećaj kada dobijete prinovu. Svi u kući smo uzbuđeni i ustreptali od sreće i sva naša pažnja usmerena je na Zariju. Radostan sam što sam najzad postao otac devojčice, ali mislim da taj osećaj još nije dovoljno realan i da ću tek shvatiti šta znači biti otac ženskog deteta - iskren je Ćustić.
Skladni par odlučio je da iskoristi mogućnost da se njihova kćerka rodi kod kuće u prisustvu babice, jer su smatrali da je to najprirodnije i najlepše. Tako da je ponosni otac sve vreme bio uz svoju suprugu tokom porođaja.
- Porođaj nije mogao bolje da prođe. Sve je bilo potpuno prirodno, u krugu porodice i u miru našeg doma, bez ikakvih intervencija koje prate porođaje koji se dešavaju u porodilištima, ili, kako je to danas normalno reći, u bolnicama. Ja sam sve vreme bio uz suprugu i video sam svoju kćerku čim se rodila. Čini mi se da se na njenom licu odmah po rođenju primetio sjajan osećaj sigurnosti - tvrdi glumac koji dodaje da su svi njegovi sinovi presrećni zbog prinove.
- Moji dečaci su reagovali na različite načine. Nikola i Ljubomir su odrasli momci, pa se tako i ponašaju, srećni su, ali nema euforije. Međutim, ova dva mlađa, Vasilije Vid i Tanasije, vrlo su nežni i pažljivi, divni su prema svojoj sestrici.
Članovi porodice zajedno su većali o imenu novog člana porodice, a pošto skladni supružnici mnogo drže do tradicije i porodičnih vrednosti koje su u poslednje vreme malo zaboravljene, odlučili su se za staroslovensko ime koje se i mlađim članovima domaćinstva veoma dopalo.
- Ime Zarija je staroslovenskog porekla, a u našem domu porodica je na prvom mestu. Poštujemo našu tradiciju, nacionalnu pripadnost, i smatramo da je očuvanje tih vrednosti najjači temelj za budućnost. Moja supruga Jelena je predložila ime, a ja sam se odmah složio, jer mi se mnogo dopalo. Konsultovali smo i najmlađe članove koji su odlično reagovali na predlog. Kad smo Vasilija Vida pitali da li mu se sviđa da mu se sestra tako zove, oduševljeno je rekao "da", dok je Tanasije istog trenutka pokušao da ponovi ime što bolje ume. To je bilo dovoljno da odluka bude konačna - tvrdi Ćustić.
Ponosni otac ističe da mu poslovi oko bebe ne padaju teško i da često pomaže supruzi prilikom presvlačenja, kupanja i drugih obaveza koje iziskuje novorođenče.
- Mislim da svi očevi umeju da se staraju o bebi, ali, nažalost, malo nas to i radi. Smatram da je najmanje što mogu da pomognem ženi i našem detetu da je bar presvučem kako bi bila suva i čista. To mi nikada ne pada teško.
Junak mnogobrojnih televizijskih serija tvrdi da će ostatak leta provesti u porodičnom domu, dok ga početkom jeseni čekaju novi poslovi.
- Uvek se trudim da što više vremena provedem sa mojom porodicom jer mi je sa njima najlepše. Novi poslovi čekaju me na jesen, kada ću raditi u nekoliko novih projekata u pozorištu, a do tada se nadam da ću ugrabiti bar jednu noć da se dobro naspavam - šaljivo zaključuje glumac.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti