X Factor: Počinju audicije za najveći muzički šou

X Factor: Počinju audicije za najveći muzički šou

Autor: | 17/08/2013

0


Za sve spremne da svojim glasovnim mogućnostima i harizmom fasciniraju region, dan D se približava - prva audicija za jedno od najpopularnijih svetskih muzičkih takmičenja, "Iks faktor", održaće se u Budvi, 20. avgusta. Sledi potraga za kandidatima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Skoplju, Banjaluci i Sarajevu, a emitovanje počinje u oktobru na Pinku.
Organizatori očekuju više od 10.000 prijavljenih kandidata.
Mirko Vukomanović, glavni muzički producent "Iks faktora", njima savetuje da dobro razmisle sa kojom će se pesmom predstaviti žiriju.
- Veoma je važno da izaberu pesmu koja je poznata i nije prezahtevna. Ne treba da pokušavaju da impresioniraju žiri neverovatnim glasovnim mogućnostima, jer postoji opasnost da, zbog treme, promaše tonalitet. Najbolje bi bilo da otpevaju pesmu solidne težine u kojoj se osećaju sigurno. I bez treme - kaže Vukomanović.
Takmičari će biti podeljeni u četiri grupe: mlađi od 16 godina; 16-28 godina; više od 28 - takozvana druga šansa i grupe (čini ih nekoliko kandidata). Upravo ovoj poslednjoj kategoriji, Vukomanović savetuje da spreme koreografiju, koja za soliste nije neophodna. Takmičari će pevati a kapela ("na suvo"), ali mogu doneti i svoje matrice. Ono što je, ipak, najvažnije, kandidati ne mogu naučiti.
- Dobar glas je, naravno, neophodan, ali tražićemo element više, takozvani iks faktor. Gledamo stav, komunikaciju, ekstrovertnost. Da biste bili zvezda, neophodno je da ste egzibicionista - jasan je Vukomanović.
Ono što je za sada još nepoznanica jesu članovi žirija. U medijima se u proteklom periodu spekulisalo da bi to mogli biti Severina, Jelena Rozga, Kiki Lesendrić, Dino Merlin, Sergej Trifunović, Seka Aleksić. Vukomanović kaže da je žiri već odabran, kao i da će njihova imena biti uskoro otkrivena.
Izvesno je da oni neće ocenjivati kandidate u ovoj, prvoj fazi, već će se "premijerno" pojaviti na audicijama koje se snimaju, a održavaju se od 7. do 11. septembra u studiju u Šimanovcima.

izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: X Factor x faktor

Pročitajte još