Danica Maksimović: Još nisam spremna za penziju

Danica Maksimović: Još nisam spremna za penziju

Autor: | 24/08/2013

0

Poznata glumica Danica Maksimović nedavno je još jednom dokazala da ima veliko srce kada je mladoj scenaristkinji Sari Jovanović i reditelju Nemanji Ćipraniću pomogla da ostvare svoj san i snime debitantski film "Amanet". Kada je upoznala ovo dvoje mladih ljudi, harizmatična dama je shvatila koliko su talentovani i odlučila je da ih podrži svim srcem. Zahvaljujući njenoj pomoći, snimanje filma je u toku, a glumica je sigurna da će se ovo ostvarenje puno holivudskih obrta dopasti našoj publici.
- Saru i Nemanju upoznala sam zimus kada su došli u "Zvezdara teatar" i sačekali me posle predstave koju sam imala. Predstavili su se i rekli da imaju scenario po kome bi voleli da snime film, ali da im je neophodna moja pomoć. Kada sam pročitala priču i shvatila da su to dvoje vrlo talentovanih ljudi, odlučila sam da im pomognem - počinje priču Danica.
- Kada je mladom čoveku potrebna pomoć da ostvari nešto dobro mislim da bi ga trebalo podržati. Na njih gledam kao na svoju decu, pa smo tako dugo zajedno dorađivali scenario i radili pripreme za početak snimanja. Kasnije je urađen i kasting za mlade glumce, a moj kolega Svetozar Cvetković prihvatio je ulogu mog bivšeg muža. Ima tu još mnogo odličnih glumaca, među kojima Goran Radaković, Ljubomir Bulajić, Milena Živanović, Jelisaveta Orašanin i Marija Vicković. Film "Amanet" pun je obrta i vrlo je interesantan. Igram samohranu majku mladog junaka u čiji život ulazi devojka koja mu se brzo uvuče pod kožu, ali se kasnije ispostavi da je njen cilj bila osveta. Osim toga, otac dečaka je uspešni biznismen koji otkriva da je bolestan i rešava da nas još jednom sve okupi. Tada dolazi do mnogobrojnih obrta koje ne želim sada da otkrivam.
Šarmantna glumica, koja već tri i po decenije radi, ove godine će zvanično otići u penziju, ali tvrdi da je i dalje puna elana i da se ne oseća kao penzionerka.
- Po godinama radnog staža zrela sam za penziju, ali život glumaca je takav da radimo sve dok smo živi i to je valjda najveća čar ovog poziva. U oktobru putujem u Kanadu gde ćemo gostovati sa predstavom "Indigo", a pre toga me čeka odlazak na Festival u Negotin sa mjuziklom "Zona Zamfirova" - govori Danica koju će publika uskoro imati priliku da gleda i u novim epizodama serije "Folk".
Jedna od naših najuspešnijih glumica ovog leta proslavila je dvadeset godina otkako odlazi na Adu Bojanu, a tim povodom planira da pripremi izložbu svojih fotografija koje je uradila na toj atraktivnoj morskoj destinaciji. Malo je poznato da se ova dama godinama bavi i fotografijom, što joj je omiljeni hobi.
- Želela sam da napravim veliku proslavu, u okviru koje bih organizovala i izložbu fotografija, ali, nažalost, nije bilo vremena za to jer je moj boravak ovog puta bio isuviše kratak. Godinama fotografišem zalaske sunca na Adi Bojani i to su mi neke od najlepših slika. Pored toga imam mnogo zanimljivih fotografija životinja kao što su žabe, kojih je ranije bilo jako puno, a danas sve manje, što svedoči da se vegetacija menja. Fotografisala sam i skakavce, kornjaču koja jede lubenicu na mojoj terasi ili sovu koja je sletela na trem. Sve su to vrlo lepe uspomene. Organizaciju izložbe ću sigurno uraditi i radujem se tome - zaključuje Danica.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još