Bogan Diklić: Proglašen za najboljeg glumca Sarajevo Film Festivala

Bogan Diklić: Proglašen za najboljeg glumca Sarajevo Film Festivala

Autor: | 25/08/2013

0


Bogdan Diklić proglašen je za najboljeg glumca Sarajevo Film Festivala. Ulogom u filmu "Odbrana i zaštita", Boba Jelčića osvojio je i žiri i publiku, ali i nagradu u iznosu od 2.500 evra.
- Ne znam da postoji nagrada koja se zove toliko lepo kao srce, ni zlatno, ni srebrno već srce jednog grada, 'Srce Sarajeva' - rekao je Diklić i našalio se da će mu ovo novo srce dobro doći, jer sa svojim "na kom je stent ima problema".
Jednu od nagrada dobila je i Beograđanka Marta Popivoda za dokumentarni film "Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo". "Velika je čast prikazati ovaj film na Sarajevo film festivalu. Hvala što ste ga gledali i podržali", rekla je Popivoda.
Nagradu za najbolju glumicu i 2.500 evra podelile su Lika Babluani i Mariam Bokeria za uloge u gruzijskom filmu "U procvatu" koji je proglašen i za najbolji igrani film Sarajevo film festivala i nagrađen sa 16.000 evra. Posebna nagrada žirija dodeljena je Bobu Jelčiću, reditelju filma "Odbrana i zaštita".
Osim takmičarskih, na festivalu su prikazani i filmovi iz okruženja kojima predstoji bioskopska distribucija, među kojima i "Odumiranje" Miloša Pušića, u produkciji Branislava Trifunovića koji je dobio odlične kritike.
- Sarajevo film festival "Guests present" je novi festivalski program koji služi kao platforma za lansiranje filmova koji imaju potencijal za dalju distribuciju u regionu. Program čini izbor sjajnih filmova za koje smo sigurni da će imati odličan prijem kod publike te im na ovaj način želimo dati dodatni vetar u leđa - rekla je Alma Hadžić iz Sarajevo film festivala.

Izvor: Blic
Foto: Jelena Vučetić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti