"Gravitacija": Film koji je otvorio Filmski festival u Veneciji stiže u domaće bioskope

"Gravitacija": Film koji je otvorio Filmski festival u Veneciji stiže u domaće bioskope

Autor: | 30/09/2013

0

Džodrž Kluni i Sandra Bulok igraju glavne ulogeu filmu "Gravitacija" slavnog meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, koji 3. oktobra stiže i u domaće bioskope. U ovoj naučno-fantastičnoj drami, dvoje Oskarovaca tumače uloge astronauta, koji na misiji u kosmosu doživljavaju katastrofu kada je njihova letelica uništena i njih dvoje ostaju potpuno sami, da plutaju kroz mračan i neistražen prostor. Zaglušujuća tišina im otkriva da su izgubili svaku vezu sa Zemljom, a time i šansu da budu spaseni. Dok strah prerasta u paniku, svaki udah podrazumeva da se smanjuju i zalihe kiseonika, a jedini spas može da bude samo još dublje uvlačenje u zastrašujući beskraj.
O ovom uzbudljivom filmskom putovanju koje vas vodi u neistražene i nezaboravne delove svemira, reditelj Kuaron kaže:
- Uvek sam bio zadivljen svemirom i imao sam želju da ga istražim. Ima nešto mistično i romantično vezano za ideju da se odvojite od Zemlje, a opet neshvatljivo je da budete negde gore, kada je život ovde.
Kada je reditelj razmišljao o ženskom liku znao je da to mora biti glumica koja će odgovoriti i na psihičke i na fizičke zahteve lika. To je video u Sandri Bulok, koja je uverljivo izrazila dr Rajan Stoun, ženu potpuno posvećenu zadatku.
- Mislila sam da astronauti žele da odu u svemir samo zbog uzbuđenja i avanture. Međutim, kada sam razgovarala sa njima, bila sam dirnuta njihovom ljubavlju prema tom svetu i mogućnošću da vide Zemlju iz druge perspektive. Neverovatno je shvatiti kako smo sićušni u odnosu na univerzum. Dok sam radila na liku pitala sam se kako bih ja postupila da sam u njenoj situaciji. Shvatila sam da bih isto. Ovo je priča o tome šta nas pokreće onda kada ne vidimo svetlo na kraju tunela - rekla je Sandra.
Njen partner u filmu, glumac Džordž Kluni kaže da je on odrastao u vreme takmičenja odlaska u svemir:
- Ja sam dete tog doba. Uvek sam voleo ideju o istraživanju svemira i osećam strahopoštovanje prema ljudima koji se time bave.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još