Burak Ozdživit: Ne stidim se svog siromašnog porekla

Burak Ozdživit: Ne stidim se svog siromašnog porekla

Autor: | 01/10/2013

0


Burak Ozdživit, kom su brkovi zbog uloge u “Sulejmanu Veličanstvenom” postali zaštitni znak, glumi Kamrana u seriji “Çalıkuşu”, muškarca koji prevari buduću ženu.
Nakon što je ulogom neustrašivog ratnika Bali-bega Malkočoglua u istoriskoj seriji “Sulejman Veličanstveni” stekao milijone obožavateljka širom sveta, Burak Ozdživit (29) prihvatio je ulogu u novom projektu, takođe o Osmanskom Carstvu.
Za razliku od priče o sultanu i vrhuncu njegove vladavine, radnja njegove nove televizijske serije “Çalıkuşu” (u prevodu znači “ptica grmuša”) odvija se na početku 20. veka, kad je turska imperija počela da se raspada.
- Lik Kamrana postao je deo mene i uživam da ga glumim - rekao je i dodao:
- ‘Grmuša’ radila je ista ekipa koja je radila ‘Sulejmana’. Reditelj Timur Savcı perfekcionista je koji ništa ne prepušta slučaju. Danima pre nego što smo došli na set, sastajali smo se i raspravljali o likovima i scenama. Zato mi nije bilo teško da se poistovetim s Kamranom. Postao je deo mene.
Nakon što je njegov lik Bali-bega otišao iz druge sezone “Sulejmana”, gledateljke su zapretile bojkotom. Producenti su morali potom da ga vrate. Zahvaljujući ulozi hrabrog ratnika, Buraka ćemo verovatno gledati i u finalnoj, četvrtoj sezoni. Naime, kreatori serije planiraju ga vratiti na male ekrane makar u nekoliko epizodnih uloga, pa su mu naredili da ne sme da obrije brkove dok se ne završi snimanje.
Prvi deo kratke letnje pauze zgodni glumac proveo je u Monte Karlu, gde je sa verenicom, turskom manekenkom Džejlan Džapom (30) uživao u anonimnosti bez paparaca, a nakratko su boravili i u Americi. Odatle su pregovarali s američkim biznismenom Donaldom Trampom (67), koji je turskog glumca angažovao kao zaštitno lice svog lanca prodavnica u Istanbulu.
Iako je pre leta govorio da će se malo odmoriti od posla, Burak je prihvatio čak dva nova projekta čim se vratio u Tursku. Snimaće film o Bali-begu, a sultanova desna ruka dobiće i vlastitu seriju, čija premijera se očekuje krajem godine. Turci se hvale da je već 20-ak zemalja pokazalo interesovanje za njen otkup i prikazivanje.
- Nisam ni sanjao da će sporedni lik dobiti toliko medijskog prostora. Čudim se što i vlastiti roditelji već nisu počeli da me zovu Bali-beg Malkočoglu. Ne znam kad mi se zadnji put na ulici neko obratio pravim imenom – smeje se turski glumac.
Tračevi o njegovoj seksualnoj orijentaciji umalo su ga koštali veze s devojkom, jer su u njih poverovali i njeni roditelji. Svim silama su se trudili da ih rastave, ali Džejlan je bila uporna i borila se za njihovu vezu.
- Nije to bio moj jedini problem sa njima. Nije im se sviđalo ni što sam odrastao u siromašnoj porodici. Džejlanina majka je poznata modna dizajnerka, živeli su u raskoši i nikad im ništa nije nedostajalo, a moji roditelji jedva su spajali kraj s krajem. Otac je radio u fast fud restoranu na jugoistoku Turske, ali toga se nikad nisam stideo. Moje poreklo me naučilo da uvek treba biti skroman. Novac je prolazan i nikome ne garantuje sreću - kaže Burak.
Džejlan je sa vremenom uverila roditelje da je Burak pravi muškarac za nju i sad se svi slažu. A Burak je i danas zahvalan ocu što je poslao njegove fotografije na izbor za najboljeg modela. Majka se u početku tome protivila jer je htela da joj sin prvo završi školu, ali predomislila se kad je videla da Burak s odgovornošću daje sve ispite na fakultetu fotografije u Istanbulu.
- Pododica je ostala da živi na jugu Turske. Nedostaju mi i posećujem ih kad god stignem, a šaljem im deo svakog honorara koji zaradim - izjavio je Burak.
O karijeri u inostranstvu još ne razmišlja.
- Mislim da za to prvo treba da se školujem. Ja sam ipak samo glumac amater koji se očigledno rodio pod srećnom zvezdom - zaključio je skromni Burak.

Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još