Žizel Bundšen zarađuje više od 160 najplaćenijih muških modela zajedno

Žizel Bundšen zarađuje više od 160 najplaćenijih muških modela zajedno

Autor: | 10/10/2013

0


Magazin "Forbs" je objavio listu top 10 muških modela koji su imali najvišu zaradu prethodne godine. Njihova primanja jesu velika u poređenja s ovdašnjim standardima, ali su mizerna u odnosu na, na primer, primanja najplaćenije manekenke sveta, Brazilke Žizel Bundšen, koja je lane zaradila čak 42 miliona dolara.
Deset najplaćenijih muških modela današnjice je zajedno zaradilo 7,645 miliona dolara, što je otprilike jedna šestina godišnjih primanja Žizel Bundšen. Kada se tome doda da je poslednji na ovoj top 10 listi, danski model Tobajas Sorensen, zaradio "samo" 265.000 dolara lane, odnosno da su svi ostali ispod njega zaradili manje, situacija je još gora po slabiji pol - a to su u modnom svetu očigledno muškarci.
Ako bismo pretpostavili da su SVI muški manekeni ispod Sorensena zaradili 250.000 dolara lane, ispada da je lepa Žizel zaradila koliko i 160 najplaćenijih muških modela sveta.
A pošto je realno pretpostaviti da su muškarci ispod 10. mesta na spisku zarađivali znatno manje od 250.000, pogotovo kad se ide niz listu, jasno je da Žizel može da nosi u novčaniku na stotine muških kolega.
Evo spiska top 10 muških modela.

1. Šon O'Praj

1,5 miliona dolara

Šon je otkriven preko društvene mreže Majspejs kada je imao 17 godina i za kratko vreme je osvojio modnu industriju. Nosio je odeću svetskih dizajnera poput Versačea, D&G, Kelvin Klajna...

2. Dejvid Gendi
1,4 miliona dolara

Gandi je omiljeno lice modne kuće D&G, a u modi je još od 2001. godine, kada je radio kampanje za Hugo Bos i Masimo Duti.

3. Sajmon Nezman
1,1 miliona dolara

Sajmon je počeo da se bavi modom 2007. godine i postao je jedno od najprepoznatljivih lica modne industrije. Trenutno je lice kompanije Armani.

4. Artur Kulkov

905 hiljada dolara

Iako su mnogi manekeni došli do slave preko modne piste, Artur je počeo da se bavi ovim poslom sa svojih 30 godina, kada je uočen u kampanjama modnih kuća Barnija i Sislija.

5. Noa Mils
740 hiljada dolara

Pored modelinga, Noa se bavi i glumum te se može videti u filmu "Seks i grad 2". Počeo je karijeru sa luksuznim brendovima Versace i Majkl Kors.

6. Rajan Burns
610 hiljada dolara

Poznat po svojoj vernosti kompaniji Zenga koja ga je i otkrila, Burns nikada nije radio za druge modne kuće iako je bio veoma tražen.

7. Tajson Balou

425 hiljada dolara

Počeo karijeru sa 15 godina, pojavljivao se u kampanjama za H&M, Kelvin Klajn i Džil Sander.

8. Oli Edvards
410 hiljada dolara

Britanski maneken je započeo karijeru 2007. godine, i najpoznatiji je kao zaštitno lice kompanije Ralf Loren.

9. Džon Kortajarena
290 hiljada dolara

Samo ove godine španski model je potpisao tri velika ugovora sa H&M, Hadson Džinsom i Karlom Lagerfeldom.

10. Tobajas Sorensen
265 hiljada dolara

Danski model se pojavljivao u kampanjama za Zaru, Dizel, D&G, koje su mu donele pozamašnu sumu novca za ovu godinu.

izvor: Blic
foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti