Ivana Selakov: Odmor pun adrenalina

Ivana Selakov: Odmor pun adrenalina

Autor: | 12/10/2013

0


Nakon letnjeg perioda, ispunjenog brojnim koncertnim aktivnostima, pevačica Ivana Selakov rešila je da se distancira od užurbanog životnom tempa i sebi priušti odmor. U društvu svog dečka i PR menadžera Predraga Mirkovića otputovala je na dvanaestodnevnu turističku turu, koju su započeli u Dubaiju, posle čega su otišli u Šri Lanku i na Maldive. Svoje utiske i oduševljenje prirodnim lepotama koje je videla Ivana je podelila sa čitaocima magazina „Hello!“.
- Moj partner Peđa i ja vredno radimo tokom cele godine, a pošto nismo ljubitelji skupocenih stvari, garderobe ili nepotrebnog luksuza, uvek odlučimo da celu ušteđevinu potrošimo na neko egzotično putovanje. Ovoga puta naša prva stanica, ali samo prolazna, bio je Dubai, koji smo već nekoliko puta ranije imali priliku da posetimo. Osim uživanja i kupanja na plaži, ovom prilikom obišli smo čuveni hotelski kompleks „Atlantis“, koji se nalazi na veštačkom ostrvu i ima savršen akva-park. U okviru ovog fantastičnog sveta zabave, poseban ugođaj bilo je druženje sa delfinima. Ostala sam bez daha kada mi je jedan delfin prišao i propeo se na zadnji deo mog tela, nakon čega sam ga ja uhvatila za njegova mala peraja i zaplesala sa njim uz pesmu „I Like to Move it, Move it“. Taj prizor je bio veoma smešan i simpatičan - započinje priču Ivana, koja je sa svojim izabranikom iz Dubaija otputovala u Šri Lanku gde su proveli pet dana.
- U Šri Lanci smo odseli u malom ribarskom mestu Negombu, koje se nalazi na moru, nadomak glavnog grada ove ostrvske države, Kolomba. Vreme je bilo divno, u proseku oko dvadest osam stepeni. Više od mora i egzotičnih plaža, zanimali su nas izleti. Šri Lanka je jako siromašna zemlja, jer je do pre pet godina bila u građanskom ratu. Imaju prelepu prirodu, ali su tek nedavno počeli turistički da se razvijaju. Infrastruktira ne postoji, a putevi su očajni. Vozi se levom stranom, a automobili su prava retkost. Meštani najviše voze onaj čuveni trotočkaš „tuk-tuk“, poput onoga koji vozi Del Boj u seriji „Mućke“. U proseku, jedno putovanje od sto kilometara može da traje i do pet sati. Prva odrednica koju smo posetili bila je fabrika čaja, gde smo s mnogo pažnje posmatrali ceo proces pravljena tog čuvenog napitka. Potom, snažan utisak nosimo iz poznatog sirotišta za slonove, gde ih ima oko tridesetak, različite starosti. Kada smo stigli, zatekli smo slonove kako se kupaju u reci, bio je to predivan prizor. Nismo propustili priliku a da ih ne pomazimo i da ih jašemo. Mogu da kažem da nimalo nije naivno jahati tako veliku životinju. U jednom momentu, dok smo jahali, slon je krenuo ka blatnjavoj reci, malo se zateturao, pa je izgledalo da će pasti i potonuti, a i mi zajedno sa njim. Čim je ušao u reku, poprskao nas je vodom iz surle. To je zbilja bio doživljaj koji ćemo večno pamtiti - govori tridesetčetvorogodišnja pevačica, koja je neplanirano rešila da posete i Maldive.
- Planirali smo da u Šri Lanki boravimo nekoliko dana duže, ali kad smo saznali da su Maldivi od našeg odredišta udaljeni samo pedeset minuta vožnje avionom, nismo želeli da propustimo priliku da vidimo to rajsko mesto. Odseli smo u predivnom hotelskom kompleksu "Paradise Island“. More i pesak su prelepe boje, a sam osećaj da plivate u vodi gde se nalaze ajkule i raže, andrenalinski deluje na vas - kaže na kraju razgovora pevačica koja se po povratku u Beograd vratila svakodnevnim aktivnostima, promociji novog singla „Bolujem godinama“ i novim kastinzima za njenu školu pevanja.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još