Sergej Ćetković: Dragocene uspomene sa turneje po Australiji

Sergej Ćetković: Dragocene uspomene sa turneje po Australiji

Autor: | 29/10/2013

0

Pop pevač Sergej Ćetković nedavno se vratio sa petnaestodnevne turneje u Australiji, tokom koje je obišao Pert, Melburn i Sidnej. Tridesetsedmogodišnji muzički umetnik prvi put je bio u "zemlji kengura", koja je na njega ostavila jak utisak, a ljubazni domaćini potrudili su se da mu ovo putovanje zauvek ostane u lepom sećanju.
- Imali smo dovoljno vremena da pored posla obiđemo gradove i upoznamo ljude i njihovu kulturu. U svakom mestu uživali smo u gostoprimstvu naših ljudi, koji su nam sa zadovoljstvom pokazali sve najinteresantnije delove grada i bili dobri domaćini. Na koncertima je publika bila zaista divna. Nastupi su bili vrlo opušteni i intimni, a bilo je predivnih trenutaka tokom kojih su i ljudi iz publike uzimali mikrofon i pevali numere sa repertoara. Drago mi je da se moja muzika sluša i na drugom kraju sveta. Imao sam vremena da razgovaram sa mnogima i zaključio sam da pored svega što im Australija pruža, nostalgija je stalno prisutna i većina planira da se jednog dana vrati kući - počinje priču Sergej.
- Australija je fascinantna, skoro je dva puta veća od Evrope sa svega dvadeset miliona stanovnika. Sviđa mi se spoj engleske kulture i arhitekture, a gradovi podsećaju na evropske. Znajući da na tom kontinentu žive najotrovnije vrste insekata i životinja, prvog dana nisam bio previše opušten, pa sam zagledao svaki ćošak sobe. Jedne večeri u Pertu neki od članova benda su hteli da se prošetaju plažom koja se nalazi u blizini hotela. Vratili su se brzo kada su pročitali upozorenje da se noću tuda mogu naći opasne morske zmije - iskren je Sergej, kome je bilo jako lepo i u Melburnu i Sidneju.
- Melburn je veliki industrijski i trgovački centar, koji ima neopisivu energiju, predivnu luku, a ulice su pune mladih ljudi. Oduševio me je dobro uklopljen spoj nove, moderne i viktorijanske arhitekture. Sidnej je takođe fenomenalan grad, u kome je trenutno proleće, a nekoliko dana temperatura je dostizala i trideset osam stepeni iako je obično u ovo doba godine oko dvadeset tri. Zatekli smo se tamo u periodu kada je njihova mornarica proslavljala sto godina od osnivanja i uživali smo u zanimljivom programu. Naravno, obišao sam i čuvenu Operu, simbol grada, i neke od najpoznatijih plaža koje su predivne i uglavnom ograđene mrežama zbog konstantnog napada belih ajkula na kupače i surfere kojih ima na svakom koraku. Slikanje sa kengurom i koalom bilo je takođe na repertoaru, tako da sam i to uspeo da precrtam na spisku stvari koje bi trebalo uraditti u Australiji - tvrdi uspešni umetnik.
Zbog predivnih doživljaja Ćetkoviću putovanje u ovu daleku zemlju nije teško palo, ali jeste razdvojenost od supruge Kristine i kćerki, trogodišnje Lole i jednogodišnje Mile, od kojih se prvi put rastao na nešto duži vremenski period.
- Najteže mi je pala vremenska razlika, koja varira od jednog do drugog grada, pa smo prvih dana bili malo ošamućeni, ali sve to brzo prođe. Zahvaljujući dobroj knjizi, aktuelnim filmovima i dobrom raspoloženju, ni let mi je teško pao - tvrdi Ćetković.
- Malo je reći da su mi supruga i kćerke nedostajale i priznajem da sam brojao dane do povratka kući. Ovo je prvi put da toliko dugo budemo razdvojeni, ali zahvaljujući modernoj tehnologiji i internetu svaki dan smo bili na vezi i skoro da nisam propustio Loline i Miline nestašluke proteklih dana. Moj povratak za njih je bio najveći poklon, ali je odmah usledilo čuveno pitanje svakog deteta: "Tata, šta si nam kupio?" Plišane koale i kenguri su kod njih izazvali oduševljenje i noć se završila tako što su na kraju zaspale sa njima - zaključuje ponosni otac.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još